ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında 4. Kolordu ve 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, Ankara Emniyet Müdürlüğüne 15 Temmuz'da zırhlı araçlarla saldıran sanık eski yarbay Ejder Yıldırım, önceki gün başladığı savunmasına devam etti.

Cumhuriyet savcısının esasa ilişkin mütalaasına karşı beyanda bulunan Yıldırım, suçsuz olduğunu ve suçlamaların somut delilere dayanmadığını savundu.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü önünde şehit düşenler ile gazi olanlara ilişkin hazırlanan otopsi ve sağlık raporlarının yasalarda öngörüldüğü şekilde düzenlenmediğini iddia eden Yıldırım, belgede sahtecilik yapıldığını öne sürdü.

Olay yerinde hayatını kaybedenler ile yaralananların kendilerinde bulunmayan silahlarla vurulduğu iddiasını paylaşan Yıldırım, bu durumun dava dosyasına giren belgelerle sabit olduğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri yönetim kademesi ile bazı müşteki ve sanık avukatlarına yönelik eleştirilerde bulunması üzerine uyarılan Yıldırım, savunmasının bölündüğünü ve bunun hak ihlali olduğunu dile getirdi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Melih Uçar da önceki gün başladığı savunmasını tamamlaması için Yıldırım'a yeteri kadar süre verildiğini ifade etti.

Sanığın savunma hakkını kötüye kullandığına dikkati çeken Uçar, duruşmaya öğle arası vereceğini söyledi.

Bu esnada sanık Yıldırım, Mahkeme Başkanı Uçar'a, "Siz Türk milletinin hakimi değil misiniz başkanım... Size hakaret ediyorum işte, siz katilsiniz." ifadelerini kullandı.

Başkan Uçar, Yıldırım'ın mahkeme salonundan çıkarılması talimatını verdi.

Salondan çıkarıldığı sırada basın mensupları ile müştekilerin bulunduğu sıraya dönen sanık Yıldırım, "Sizler bir şeyler söylemeyecek misiniz? Savunmam bölünüyor, bari siz konuşun, susmayın." dedi.

Duruşmaya ara verildi.