MUĞLA (AA) - Hakkari'de 2016 yılında görev noktasına giderken trafik kazasında şehit düşen polis memuru Yılmaz Gündüz'ün adı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrenci laboratuvarında yaşatılacak.

MSKÜ Fen Fakültesi'nde şehitler için Kur'an-ı Kerim okunduğu törende konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, şehidin isminin üniversitede laboratuvara verilmesinden gurur duyduğunu belirtti.

Şehitlerin isimlerini yaşatılması gerektiğini vurgulayarak üniversite yönetimine teşekkür eden Civelek, "Şehitlerimiz asla unutulmayacak, unutturulmayacaktır. Geçmişten günümüze, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, birliği ve vatan uğuruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun." dedi.

Vatan uğruna kanlarıyla destan yazan ecdadın ve şehitlerin kutsal vatan topraklarını emanet ettiğinin bilinci içerisinde olduklarını kaydeden Civelek, "Birlik, beraberlikle, vatan ve bayrak sevgisiyle her karışı şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu aziz ve kutsal vatan topraklarını sonsuza dek korumak, geleceğimize sahip çıkmak, gelecek kuşaklara emanet etmek sorumluluğunu taşıyoruz." diye konuştu.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar da bugüne kadar mezun ettikleri 70 bin öğrenciden 5'ini şehit verdiklerini aktardı.

Yılmaz Gündüz'ün bu öğrencilerinden biri olduğunu anlatan Harmandar, "Şehitlerimizin hepsinin hatırasını Üniversitemizde yaşatmak istiyoruz. Şehitlerimizin isimlerini Üniversitemizdeki okudukları bölümlerin değişik alanlarına veriyoruz. Yılmaz Gündüz, üniversitemizde isminin verildiği 4’üncü şehidimiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Yılmaz Gündüz ve şehitler için dua edildi. Gündüz'ün öz geçmişinin okunmasının ardından Vali Esengül Civelek, şehit polis memurunun annesi Hülya ve babası Tunay Gündüz’e birer plaket verdi.

Tören, Şehit Yılmaz Gündüz'ün isminin yazılı bulunduğu tabelanın laboratuvar salonuna Muğla Valisi Esengül Civelek ve şehit ailesi tarafından takılmasıyla sona erdi.

Törene, Vali Esengül Civelek, şehit polisin annesi Hülya, babası Tunay Gündüz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve öğrenciler katıldı.