BİNGÖL (AA) - AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Erdal Tanas Karagöl, Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu kapsamında iş çevreleri, sektör temsilcileri ve teşkilat mensupları odak grubu toplantıları ve halkla yüz yüze anket çalışmaları yapılacağını, ekonomideki olumlu gelişmeler şehir düzeyinde somutlaştırılarak her şehrin proje veya projelerle kodlanacağını belirtti. Karagöl, "Bu şekilde, şehirlerde vatandaşların somut olarak talep ettiği ve görmek istediği öncelikli yatırım listesi hazırlanacak." dedi.

Karagöl, Bingöl'de düzenlenen toplantıda, şehirler için geçmişte yapılan, halen devam eden ve gelecekte yapılacak yatırımlara dönük olarak hazırlanan Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu projesine ilişkin bilgi verdi.

Karagöl, proje ile vatandaşların ulusal ekonomik gelişmeleri yaşadıkları yer bazında hissetmelerinin, yapılacak yatırımların şehre özel olmasının, seçmenlerin memnuniyet düzeyinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Bu şehirlerin gelecek on yılda nereye doğru gitmesi veya buraların cazibe merkezi olabilmesi için neler yapılması gerektiğine ilişkin, teşkilat mensupları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş çevreleri ve akademisyenlerin görüşlerinin alınacağını anlatan Karagöl, şöyle devam etti:

"İş çevreleri, sektör temsilcileri ve teşkilat mensupları odak grubu toplantıları ve halk ile yüz yüze anket çalışmaları gerçekleştirilecek. Ekonomideki olumlu gelişmeler şehir düzeyinde somutlaştırılarak her şehir proje veya projelerle kodlanacak. Bu şekilde, şehirlerde vatandaşların somut olarak talep ettiği ve görmek istediği öncelikli yatırım listesi hazırlanacak.

Şehirlerin ihtiyaç beklentisi çalışması yapılarak Türkiye ekonomisinin makro düzeyde gösterdiği başarı performansının görünürlüğü ve etkisi somut bir şekilde artırılacak. Şehirlerin ekonomiye ivme kazandıracak simge yatırım ihtiyaçları gün yüzüne çıkmış olacak. Vatandaşlarımızın kendi illerinde hangi yatırımı ve projeyi görmek istediğini öğrenecek olmamız en temel kazanımlarımızdan birini oluşturacak."

Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıya, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, partili belediye başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.