SİNOP (AA) - İstanbul Beşiktaş'ta 10 Aralık 2016'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Hakan Tanrıkulu'nun adı, Sinop'un Durağan ilçesinde 75. Yüzyıl Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu'nda açılan Z-kütüphanede yaşatılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Sinop Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesince yapımı tamamlanan ve şehit polis memuru Hakan Tanrıkulu'nun adının verildiği Z-kütüphanenin açılışı, şehidin annesi Ayşe, babası İzzet Tanrıkulu ile Vali Hasan İpek, Durağan Kaymakamı Akın Oruç, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve diğer ilgililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali İpek, burada yaptığı konuşmada, Hakan Tanrıkulu ve diğer tüm şehitlerin hayatları boyunca ülkeleri için önemli görevler üstlendiklerini söyledi.

Şehitlerin isimlerinin öğrencilerin eğitim gördükleri alanlara verilmesinin önem taşıdığını vurgulayan İpek, bu ülkede yaşayan her bireyin şehitler için duacı olduğunu dile getirdi.

Şehit Tanrıkulu ve diğer şehitlerin ülkeye verdikleri hizmetlerin hiçbir zaman unutulmayacağını belirten İpek, "Bu ülke daha yeni iki şehit verdi. Allah son şehitlerimiz olmasını nasip etsin ama şunu da bilelim ki bu vatan, millet, bayrak için ülkenin 80 milyonu şehit olmaya hazırdır. Bunu tüm dünyanın böyle bilmesini istiyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bir kez daha aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kütüphanemizin açılışında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

- Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler için dua

Şehidin babası İzzet Tanrıkulu ise kütüphaneye oğlunun adının verilmesinden dolayı ailesi olarak gurur duyduklarını söyledi.

Vatan olmayınca şehit, şehit olmayınca da vatan olmayacağına işaret eden Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Her ne kadar içimiz acısa da oğlumun bu ülke için şehit olmasına sevindim. Barışı ve ülkemizin güvenliğini sağlamak amacıyla Afrin'de mücadele gösteren tüm güvenlik güçlerimize Allah güç kuvvet versin. Tek isteğimiz onların sağ salim ailelerine kavuşmaları. Halkımızdan askerlerimizin başarılı olabilmeleri için dua etmelerini istiyorum. Güle güle giden askerlerimiz Allah'ın izniyle güle güle yine ailelerine kavuşacaklardır. Oğlumun adının buraya verilmesini sağlayan devletimizin tüm kademelerinde görev yapan herkese teşekkür ediyorum."

Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan anne Ayşe Tanrıkulu da başka anne babaların aynı acıyı yaşamamaları için Afrin'de görev alan askerler için gece gündüz dua ettiğini aktardı.

İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdaverin de Hakan Tanrıkulu'nun al bayrağın dalgalanması ve ezanların susmaması için canını seve seve ülke için feda ettiğini anlattı.

En değerli varlığı olan canını vatanın geleceği için feda eden tüm şehitleri rahmetle andıklarını belirten Dağdeviren, "Biz onlara çok şey borçluyuz. Tüm şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum. Kederli ailelerine tekrar başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.