ADANA (AA) - Adana'da ücretsiz ulaşım kartını gösteren ve şehit annesi olduğunu belirten Zübeyde Tura'dan 2,5 liralık ücreti isteyerek hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandıktan sonra adli kontrol şartıyla tahliye edilen otobüs şoförünün 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine başlandı

Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya otobüs şoförü Eren Güngör katıldı.

Şehit annesi Zübeyde Tura’nın gelmediği duruşmada mahkeme hakimi, Tura’nın mahkemeye dilekçe vererek sanık hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğini anımsattı.

Hakimin kimlik tespitinin ardından avukat talebi olup olmadığını sorduğu sanık şoför Güngör, savunmasını kendisinin yapacağını söyledi.

Sanık Güngör, savunmasında, şehit annesine söylediği sözlerden dolayı pişman olduğunu belirtti.

Olay günü bir anlık sinirle o sözleri söylediğini ifade eden Güngör, "Eski eşimle telefonda tartışmıştım. Sinirliydim. Moralim çok bozuktu. Ardından şehit annesi otobüse bindi. Psikolojim bozuk olduğu için o anda o sözleri söyledim. Çok üzgünüm, pişmanım." dedi.

Mahkeme hakiminin "Aldığın parayı iade ettin mi?" diye sorması üzerine Güngör, "Teyzenin şehit annesi olduğunu anlayınca kendime geldim ve aldığım parayı iade ettim." dedi.

Mahkeme hakimi, duruşmayı şehit annesi Zübeyde Tura'nın dinlenmesi için ertelerken, sanık otobüs şoförüne de "Duruşmaya geleceksin, gelmezsen hakkında yakalama kararı çıkartırım." diyerek ihtarda bulundu.

Adliye çıkışında Eren Güngör, gazetecilerin sorularına cevap vermedi ve fotoğrafının çekilmesine de izin vermeyip, tekrar girdiği adliyenin arka kapısından çıkarak uzaklaştı.

- Olayın geçmişi

Adana'da 13 Şubat'ta elindeki kartı göstererek otobüse binen ve şehit annesi olduğunu belirten yolcudan ısrarla 2,5 liralık ücreti isteyen özel halk otobüsü şoförü hakkında olayın görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından soruşturma başlatılmıştı.

Şoför hakkında 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamede, müşteki Zübeyde Tura'nın oğlu Mehmet Tura'nın 1993'te Elazığ-Bingöl kara yolunda terör örgütü PKK tarafından kurulan hain pusuda şehit olduğu anımsatılmış, şoförün şehit annesine karşı gerçekleştirdiği eylemlerini, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı sırasında yaptığı, şehit haberleriyle milli birlik, dayanışma duyarlılığının ve hassasiyetinin arttığı hassas dönemde bunu gerçekleştirdiği aktarılmıştı.

Şüphelinin şehit yakınlarının tamamını kapsayacak şekilde "beleşçi" nitelendirmesi yaptığı belirtilen iddianamede, şoförün ülkesinin bekası için canlarını vermiş şehitlerin geride bıraktıkları yakınlarından oluşan müştekinin de içerisinde bulunduğu saygın sosyal sınıfa karşı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği bildirilmişti.

Tutuklandıktan sonra İstiklal Marşı'nın 6. kıtasının yazılı bulunduğu tablo önünde olacak şekilde imza atması şartlı tahliye edilen özel halk otobüsü şoförü Güngör, şehit annesi Tura'yı merkez Sarıçam ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki evinde ziyaret ederek özür dilemişti.

Zübeyde Tura da Eren Güngör'ü affettiğine ilişkin dilekçeyi mahkemeye vererek, şikayetinden vazgeçmişti.