DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen güvenlik korucusu Malik Yıldız, son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'da Kolordu Komutanlığında düzenlenen törenin ardından şehidin cenazesi Kulp ilçesi Turgut Özal Mahallesi Merkez Muhammediye Camisi'ne getirildi.

Kulp Müftüsü Abdulsamet Şen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından, helallik alındı. Şehit Yıldız'ın cenazesi Eski Mahalle Mezarlığı Şehitliği'ne defnedildi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, şehidin oğluna Türk bayrağı verdi.

Birlik ve mücadelenin kararlıkla ülkenin içinde ve dışındaki son hain etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğini belirten Güzeloğlu, birlik ve beraberliğin korunduğu, bütünleşmenin sağlandığı müddetçe hiçbir hain ve onun temsilcisinin emeline ulaşmayacağını vurguladı.

Vali Güzeloğlu, "Bu milletin kahraman evlatları askeri, polisi, korucusu helal süt içmiş. Her birisi bu hainlerin karşısında yenilmez sıra dağlar gibi dimdik duracak, imanıyla, gerekirse Melik gibi bu kara toprağa bir gül bahçesine girercesine girecek. Rabbim tüm şehitlerimizden razı olsun. Allah birlik beraberliğimizi daim etsin. Devletimizi sonsuza kadar payidar, milletimizi bahtiyar eylesin. Şehidimizi rahmetiyle karşılasın, günahlarını af etsin, mekanını cennet eylesin." diye konuştu.

Cenazeye, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Kulp Belediye Başkan Vekili Kaymakam Fatih Dülgeroğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Dün, Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda 1 güvenlik korucusu şehit olmuş, 4 güvenlik korucusu, 1 emekli korucu ile 1 sivil yaralanmıştı.