KONYA (AA) - Bitlis'in Hizan ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Taştepe, memleketi Konya'nın Ereğli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Ereğli Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Çayhan Mahallesi'ndeki babaevine getirilerek "helallik" istendi.

Şehit Taştepe'nin naaşı daha sonra silah arkadaşlarının omzunda mahalle meydanına getirildi. Şehidin tabutu başında yakınları uzun süre gözyaşı döktü.

- "Göreve gidiyoruz anne, çok kar var"

Sağlık görevlilerinin yardımıyla ayakta duran anne Gülten Taştepe, oğlunun tabutunun başındaki fotoğrafına sarılıp öptü.

Şehit askerin, 15 gün önce izne geldiğini söyleyen anne Taştepe, "Oğlum benim, hakkını helal et şehit Ali'm. Kara Ali'm, yiğidim. Bana baktın, hastanelere götürdün, böyle mi gelecektin? Daha sana düğün yapacaktım, kırk gün kırk gece. Mürüvvetini göremedim." diye gözyaşı döktü.

Oğlunun kendisini önceki gün telefonla aradığını belirten Gülten Taştepe'nin, "Ali'me doyamadım. Dün aradı, 'Göreve gidiyoruz anne, çok kar var' dedi. Ağzıyla söyledi. 'Ali'm güle güle git, Allah'a emanet ol' dedim. Ben şimdi nasıl dayanayım evlat acısına? Şehit Ali'm." sözleri çevredekileri gözyaşına boğdu.

Ayakta durmakta güçlük çeken baba Çakır Taştepe'yi ise yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin kardeşi Kazım Taştepe de ağabeyinin tabutunu okşayarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin kardeşini ise gözyaşları içindeki bir asker teselli etmeye çalıştı.

Şehidin cenazesi, İl Müftüsü Ali Akpınar'ın kıldırdığı namazın ardından Çayhan Mahalle Mezarlığında toprağa verildi.

Törene, şehidin yakınları, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ile çok sayıda kişi katıldı.