Senetle araba almak pek çok açıdan avantajlıdır. Öncelikle araç alımlarında vatandaşlar ilk etapta banka kredilerini tercih etmektedir. Fakat geçmişte kolay şekilde kredi onayı veren bankaların büyük bit bölümü bireylerin ellerini boş bırakmaktadır. Ya da çekilmek istenenden daha az miktarda kredi onayı verilmektedir. Bunun yanı sıra kredilerin geri ödemeler için istemiş olduğu faiz oranlarının yüksek olması da kişilerin kredilerden kaçınmalarına yol açabilmektedir. Ancak senetli alımlarda kredilere başvurulması gerekmediği için alım işlemleri anında gerçekleşebilmektedir. Peki, senetle araba alma fırsatı nasıl elde edilir? Ya da her yerden senetle araba almak mümkün müdür?

Senetle Peşinatsız Araba Almak

Senetli alımlar için farklı uygulamalar bulunmaktadır. Peşinat ödemesi konusunda herhangi bir sorunu olmayanlar senetli satışlarını internet üzerinden yapan firmalarla irtibat kurabilmektedir. Bu tür firmalar araçlarını internet üzerinden sergilemektedir. Herhangi bir aracın beğenilmesi ile birlikte belli yüzdeler peşinat olarak ödenmektedir. Bayilerle yüz yüze yapılan görüşmeler neticesinde ise kalan miktarlar senet imzalanarak temin edilmektedir. Senetle peşinatsız araba almak da imkânlar dâhilinde olan sistemlerden biridir. Gelişmiş olan galeriler müşterileri için peşinat talebi olmadan senet üzerinden araç satısı gerçekleştirmektedir. Araç satışlarının bu şekilde gerçekleştirilmesinde karşılıklı güven esas alınmaktadır. Bu neden yüzünden galerilerden alımlarda araya bir tanıdık sokmak gerekebilmektedir.

Senetle Araba Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Vatandaşların senetle araç satın almak konusunda mağduriyet yaşamamaları için belli konularda dikkatli olmaları lazımdır. Öncelikle her galeri senetli satış yapmamaktadır. Senetli satış yapanlar ise genellikle internet sitelerinde bu özelliklerini belirtmektedir. Siz de böyle bir galeri ile irtibat kurmak istiyorsanız ilk etapta galeri hakkında bir araştırma yaparak güvenlik derecesini ölçmelisiniz. Ayrıca ülkemizde yanlış şekilde doldurulan senetler yüzünden pek çok vatandaş sıkıntı yaşamıştır. Bu neden yüzünden senetlere imza atılmadan önce senedin nasıl doldurulması gerektiği ile alakalı olarak araştırmaların tamamlanması önerilmektedir. Böylelikle iki taraf için de geçerli ve yararlı olan senetler yapılabilecektir. Üstelik senetlerin ödemeleri karşılıklı anlaşmalarla uzun vadelerden oluşan taksitlere bölünerek de gerçekleştirilebilmektedir.

https://www.arabahayalim.com/senetle-araba-nasil-alinir/