SEO Ajanslarının Teklif Süreci

Bir SEO ajansı ile çalışmaya başlamadan önce teklif almanız gerekiyor, bu teklif dosyasında sitenizin analizi, SEO ajansının size vaat ettikleri, projeye ivme kazandıracak öneriler ve çalışmanın fiyatı yer alacak. Tek bir SEO ajansından teklif almak yerine güvenilir birden fazla SEO ajansından teklif alabilirsiniz, böylece elinizde kıyaslama yapabileceğiniz örnekler olur. SEO ajansları teklif aşamasında sitenizi incelerler, bu incelemeler; sitenizin alt yapısı, site içi eksikliklerin tespiti ve benzeri uygulamaları içerir.

Analiz kısmındaki en önemli süreçlerden birisi de rakip analizi. Rakiplerinizin yaptığı SEO çalışmaları da sizin SEO maliyetinizi ortaya koyan etkili bir parametredir. SEO ajansı fiyatları ajanstan ajansa değişiklik gösterir ancak en önemlisi sektörden sektöre ve anahtar kelime rekabetine göre şekillenir.

SEO Ajanslarına Sorulacak Sorular

Bir SEO ajansının güvenilirliğini anlamak için onlara çeşitli sorular yöneltmeyi deneyin, mesela garanti verip vermediklerini sorabilirsiniz. Size belirli bir zaman verebiliyorlar mı? Ya da sizin için nasıl çalışmalar yapacaklar? Olası stratejilerine dair bilgi alın, kullandıkları SEO toollarının hangileri olduğunu sorun. Mesela; Semrush ve Ahrefs etkili SEO toollarındandır ve nitelikli SEO uzmanları bu araçları tercih eder. Bunun gibi yönelttiğiniz soru örneklerine tatminkar cevaplar almanız halinde o SEO ajansı ile güvenle çalışabilirsiniz. SEO ajansı amacınıza yönelik işler yaptığı halde satışlarınızın ya da şirket değerinizin artışını görebilirsiniz. SEO yalnızca satış değil prestij anlamında da mükemmel bir dijital pazarlama tekniği. Şirketinizin alanındaki anahtar kelimelerde 1. Sırada çıkması şirket prestiji açısından mükemmel bir etkidir.

SEO, uzun soluklu bir serüven ve asla sona ermiyor, başarıdan başarıya koşmanızı sağlayacak bir dijital kavramı olan SEO sayesinde internetteki varlığınızı kanıtlama şansına sahipsiniz. Kafanızda SEO ajansı ile ilgili soru işaretleri varsa bu: https://www.seoinno.com/

sayfadan detaylı bilgi alabilirsiniz.