Son yılların en önemli kavramlarından biri olan SEO diğer bir deyişle Arama Motoru Optimizasyonu web sitelerinin Google’da ve diğer büyük arama motorlarında yapılan aramalarda hedeflenen konumlarda listelenmesi için yürütülen bir süreçtir. Diğer bir deyişler hedeflenen kelimelerde arama motoru sıralamalarında daha üst sıralarda yer almak için yapılan çalışmaların bütünü olan SEO çalışmalarına gösterilen ilgi her geçen gün daha da artmaktadır. Başarılı bir SEO çalışmasından söz edilebilmesi için ilgili web sitesinin tüm metrikleri göz önüne alınmalı bu doğrultuda en iyi görünüm, en iyi içerik ve en hızlı site performansına ulaşılması hedeflenmelidir.

Kurumsal SEO Nedir?

Günümüzde globalleşmenin ve teknolojik gelişmelerin etkisiyle işletmeler faaliyet gösterdikleri pazarlardaki alanlarını genişletmek için dijital pazarlama kanallarının tümünü son derece aktif bir şekilde kullanmaktadırlar. SEO hizmeti de dijital pazarlamanın en önemli unsurları arasında yer alır.

Küçük, orta ve büyük çaplı işletmelere sunulan SEO hizmeti ile Google görünürlüğü ve marka bilinirliği artırılır. Böylece markaların potansiyel iş hacimlerinin genişlemesi sağlanır. Markanın dijital dünyadaki rekabet gücünün artmasına bağlı olarak sektördeki pazar payı da artar.

SEO temelde web sitelerinin arama motorlarında kullanıcıların yaptığı kelime ve görsel aramalarında üst sıralara çıkmasını sağlamak amacıyla uygulanan site iç ve site dışı kurallardın tamamından oluşur. Ülkemizde kullanıcıların arama motoru kullanımı %95 oranında Google üzerinden gerçekleştiği için SEO hizmeti genellikle Google arama motorunun algoritmaları göz önünde bulundurularak şekillendirilir. Google tarafından açıklanan yeni algoritma özellikleri ve güncellemeler yakından izlenerek web siteleri için SEO hizmeti detayları belirlenir.

SEO hizmeti yalnızca belirli kelimelerde yükselmenin sağlanmasından çok daha kapsamlı bir süreç olup SEO danışmanlığı yazılım, içerik ve tasarım konularıyla da yakından ilişki içerisindedir. SEO danışmanlığı süresince performans takibinin yapılmasına ve Google tarafından belli periyotlarda gerçekleştirilen güncellemelerin yakından takip edilmesine özen gösterilmelidir. 

SEO Nasıl Yapılır?

SEO nasıl yapılır konusu SEO hizmeti son derece kapsamlı olduğundan karmaşık bir süreç olarak algılanabilir. Bununla birlikte belirli noktalara dikkat edildiği takdirde web sitelerinin SEO çalışması başarılı bir şekilde yapılabilir.

Başarılı bir SEO çalışması öncelikle web sitesinin içeriğine dayanır. Anahtar kelime kullanımı son derece önemli olmakla birlikte bu konuda aşırıya kaçılması etkinin daha fazla olacağı anlamına gelmez. Aksine Google tarafından son derece ciddiye alınmakta olan bir durum olup bir sayfaya çok fazla anahtar kelime dolduran web sitelerine yönelik optimizasyon cezaları bulunur. Bu nedenle anahtar kelime kullanımı konusunda maksimum düzeyde özen gösterilmelidir. Hangi anahtar kelimelerin kullanılacağı konusundan Google Ads ya da farklı kelime planlayıcı araçlardan yardım alınabilir.

Web sitesine ait başlık etiketi arama motorlarına sayfanın ne hakkında olduğuna dair bilgi verilmesini sağlar. Bu nedenle yalnızca söz konusu sayfaya ilişkin bilgileri içermeli, işletmenin ya da markanın adı kullanılmalı ve en önemlisi 70 karakterden fazla olmamalıdır. Başlık etiketi sayfanın HTML kodunun üst kısmına yakın bir yerde etiketlerin arasına yerleştirilebileceği gibi web sitesi yönetim panellerinden de kolaylıkla uygulanabilir.

Description diğer bir deyişle meta açıklaması arama motorlarına ve kullanıcılara ilgili web sitesi sayfasının ne hakkında olduğuna dair bilgi verilmesini sağlar. Meta açıklaması arama motoru sonuçlarında görüldüğü için sayfanın ana anahtar kelimelerini içerdiğinde kullanıcıların dikkatini çekmesi ve tıklama oranlarını yükseltmesi mümkün olabilir. İşletme ya da marka adı ve anahtar kelimeler başlıkta da meta açıklamada da kullanıldığı takdirde arama yapan kullanıcıların aradıkları terimlerin arama sonuçlarında gözlerine çarpması sağlanır.

Backlink diğer bir deyişle bağlantı oluşturma yalnızca web sitesine harici sitelerden gelen bağlantılarla ilgili değildir. İçeriklerin içinden web sitesindeki diğer sayfalara dahili olarak bağlanma yoluyla arama motorlarının web sitesi hakkında daha fazla bilgi edinmesi ve kullanıcıların ilgili web sitesinde daha çok vakit geçirmesi sağlanabilir.

Web sitelerinde kullanılan görsellerin görsel adı ve alt etiketi için etkili anahtar kelimeler seçilmelidir. Böylece arama motorlarına görsellerin ne hakkında olduğunun bilgisi verilmekte ve görseller kısmında sıralama alma imkanı elde edilebilmektedir. Bunun sonucunda daha fazla organik trafik sağlanması mümkündür. Google algoritmaları açısından en önemli konulardan biri içeriklerin kalitesidir. İçerikler web sitesinin ziyaretçileri için de arama motorları için de son derece önemlidir. Web sitesinde ne kadar çok kaliteli içerik varsa ziyaretçilerin web sitesinde gezinme olasılığı ve sayfada kalma süreci artacaktır. Aynı zamanda ne kadar çok içerik olursa arama motorlarının web sitesinden daha fazla sayfayı Google dizinine koyma olasılığı artar.

Simur Digital 10 yıllık sektörel tecrübesi ile müşterilerine ihtiyaçları olan her alanda daha iyi bir hizmet sunabilmek için özel çözümler sunar. Siz de ister tek seferlik çözümlere ister kurumsal SEO çözümlerine ihtiyacınız olsun Simur Digital ile iletişime geçebilir, AdWords reklamlarından tasarım ve yazılıma kadar geniş bir yelpazede sunulan kaliteli ve etkili hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Simur Digital’i Ziyaret Etmek İçin: https://simur.org/