İçerik üretmek, tek başına yeterli değildir ve bununla birlikte dikkat edilmesi gereken detaylarda yer almaktadır. Bu konulara dikkat edilmesiyle birlikte içeriğin üretilmesi sizlerin web sitenizin Google arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmasına yardımcı olacaktır. Peki, SEO uyumlu içerik nedir? SEO uyumlu içerikte nelere dikkat edilir? İzmir SEO uzmanı İrem Özdemir SEO ile ilgili tüm merak edilenleri sizler için derlemiştir.

SEO Uyumlu İçerik Nedir

Öncelik olarak Google açısından, diğer içerikler arasında kalite anlamında bir farklılık sağlayan yapıya sahiptir. Arama motorları bot yazılımları, bu içeriklerin diğerlerine göre daha kolay olarak taranmasını sağlamasıyla verilerin işlenmesini sağlamaktadır.

Diğer düz içeriklere göre daha fazla farklılıklardan biri de web sitenize gelen ziyaretçilerin tam anlamda aramış olduğu bilgiye ulaşmasını sağlayacak içeriğin oluşturulmasıdır. Bu içeriğin oluşturulmasından kaynaklı gelen özelliklerden biri olarak yerini almaktadır. SEO uyumlu içerik yazılması esnasında sadece içeriğin şekli değil, içeriğin özgün olması ve içeriğin detaylarıyla birlikte uyum sağlaması gerekir.

İçeriklerin SEO açısından uyumlu hazırlanması, web sitenizin arama motorunda anahtar kelimelerle birlikte yükselmesi sağlanır. Alınan SEO hizmetiyle birlikte web sitenizin teknik bakımdan sorunların çözülmesi ve içeriklerin bu kalitede olması sizlerin rakiplerinizden her zaman bir adım önde olmanıza yardımcı olmaktadır.

Kısacası özetlemek gerekirse, yazar açısından tercih edilen olmak, alıcı açısından da arama motorunda hedeflenen sıralama ve ziyaretçi kitlesine ulaşım sağlanabilmesi ‘SEO uyumlu içerik’ olduğunu belirtmemiz söz konusu olabilmektedir.

SEO Uyumlu İçerik Nasıl Yazılır

  • Özgünlük: İçeriklerin özgün olması, özellikle de arama motorlarının gözünde benzersizlik sağlanması oldukça önem taşır. Özgün ve birbiriyle bütün olan içeriklerin Google arama motoru sonuçlarında daha iyi başarılar elde edilmesi sağlanır.
  • Okunabilirlik: Noktalama işaretleriyle birlikte yazının karşıya nasıl yansıdığı ve fazladan kelime kullanmayarak veya açıklamalara yer vermeden karşı tarafa sağlanması oldukça kolaydır. Okunabilirlik, noktalama işareti, basit kelimeler ve düzenli cümlelerle birlikte faydalı sonuçların elde edilmesi sağlanır.
  • Anahtar kelime kullanımı: Anahtar kelime (odak kelime), SEO bakımından uyumlu bir içerik oluşturulmasıyla birlikte esas olan nokta gibi düşünülse de dikkat edilmesi gereken yerlerden birinin olmadığını söyleyebiliriz. Oluşturulan içeriklerde anahtar kelimelerin kullanımı en başta arama motorları bakımından oldukça önemlidir. Fakat anahtar kullanımının sağlanması durumunda içerikte tamamen bu kelimelerin yer alması, fayda sağlamasından daha çok zarar sağlamaktadır.
  • Alt başlık kullanımı: İçeriklerin hazırlanmasıyla birlikte alt başlıkların da kullanılması, SEO bakımından uyumlu içeriklerin hazırlanmasında önemli konulardan biri olarak yerini almaktadır. Alt başlıklar, içerikte tüm farklı konuların yer almasıyla birlikte hem okuyucunun ekstra olarak bilgi sahibi olması, hem de hedeflenen arama sonuçları sıralaması ve daha fazla ziyaretçilerin web sitenize gelmesi sağlanmaktadır.
  • Başlık etiketleri: Yazı içeriğinde H1, H2, H3 etiketlerinin SEO açısından uyumlu şekilde düzenlenmesi gerekir.
  • Görsel kullanımı: Görsellerin boyutu, görsellerin adı ve görsellerin alt başlıklarının SEO açısından uygun bir şekilde düzenlenmesi de oldukça önem taşımaktadır.