Bu sayede yeni binalara taşınmanız halinde ses geçişlerine engel olmak adına ekstra bir ücret harcamadan bu konforu elde edebileceksiniz. Bu durum eski binalarda ses yalıtımı yapılmayacağı anlamına gelmiyor eski binalarda duvarların ince olması nedeniyle yan duvarlardan seslerin sizlere ulaşmasına sebep olmaktadır buna engel olmak adına duvarlarınızda bariyerli bondex süngerlerin kullanımını sağlayarak ses geçişlerine engel olabilirsiniz. Ses İzolasyon Süngerleri sınıfında yer alan bariyerli bondex süngerler toplamda 3 katman olarak üretimi sağlanmaktadır. İki katman bondex sünger arasına ağır ses bariyeri izole edilmiş olarak satışı yapılmaktadır. Bariyerli bondex süngerler ağır olması nedeniyle akustik sünger yapıştırıcı kullanımı sağlanarak uygulanması önerilmektedir.

Ses İzolasyon Süngerleri sınıfında yer alan bariyerli bondex süngerler tekstil atığı görünümüne sahip olması nedeniyle evlerinizde kullanım sağlandıktan sonra duvarlarınızda kirli bir görünüme sahip olmamanız adına alçıpan ile gizlenmesi önerilmektedir. Ses geçişlerine engel olmak adına kullanacağınız Ses İzolasyon Süngerleri çeşitlerini alçıpan ile gizlediğiniz zamanlarda doğru bir şekilde uygulayabilmeniz adına alçıpan ile ürünlerin arasında hava boşluğu bırakmanız önerilmektedir.

Akustik Ses İzolasyon Süngerleri yalnızca ses geçişlerine engel olmak adına kullanılan ürünler değildir ortam akustiği sağlamak adına açık gözenekli ürünlerin kullanımını sağlayarak yankı problemleri ses karmaşasını kontrol altına alabilirsiniz. Akustik ürünleri karşılaştıracağınız zamanlarda ses emilim oranlarına yanmazlık değerlerine ürün dns oranlarına ve ürün kalınlıklarına bağlı olarak karşılaştırma yapmanız önerilmektedir. Aksi halde yalnızca fiyatı karşılaştırdığınız zamanlarda çok uygun fiyatlarda akustik değerleri bulunmayan süngerler temin edebilirsiniz.