Ses kartı analog ortamda bulunan sesin dijital ortama aktarılması amacıyla kullanılan, giriş ve çıkışlardan oluşan bir bağlantı materyalidir. Ses kartı ile mikrofon, stüdyo hoparlörü ve diğer donanımları kolaylıkla bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz. Ses kartları profesyonel ve ev kullanımları için en uygun çözümdür. Ses kartı bilgisayarda kurulan yazılım ile sesin işlenmesine, düzenlenmesine ve seste oynamalar yapılmasına olanak sunmaktadır. Ses kartı alırken kullanacağınız mikrofon sayısına uygun girişin olup olmadığına bakmanız gerekmektedir. Ses kartı alırken A/D, D/A ve pre amfi kalitesine, gecikme ve doğru bağlantıya, sample rate ve bit değerine de dikkat edilmelidir.

Ses Kartı Modelleri

Ses kartı USB ses kartı ve harici ses kartı olarak farklı türlere ayrılmaktadır. USB ses kartı; basit anlatımıyla USB kablosu ile bilgisayara bağlanan ses kartı modelidir, USB ses kartı da kendi içinde birkaç farklı modele ayrılmaktadır. Harici ses kartı; basit anlatımıyla bilgisayarın iç donanımında değil dışarıdan ekstra olarak bağlanan ses kartı modelidir, ev kayıtlarında ve stüdyolarda kullanıma uygundur.

Ses Kartı Alınırken Dikkat Edilecek Şeyler

Ses kartı alınırken doğru giriş çıkışın seçilmesi oldukça önemli bir unsurdur, bu aşamada ses kartında kaç adet girişin olması gerektiğine karar vermeli, kaydı nasıl yapacağınızı düşünmelisiniz. Kayıt tek kişi ile yapılacaksa limitli bir giriş sayısına sahip olan ses kartı tercih edilmelidir, kulaklık çıkışı ya da enstrüman girişi bulunması daha iyi bir seçenek olacağı için tek kişilik kayıtlarda 1 ya da 4 girişi bulunan ses kartları tercih etmek daha iyi olacaktır. Kayıt için birden fazla kişi ve enstrüman kullanacaksanız, tercih edeceğiniz ses kartında en az 2 giriş bulunması gerekmektedir, bu tarz durumlar 2 ya da 4 girişi bulunan ses kartları kullanmanız daha verimli sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Kayıt alacak kişi sayısı küçük bir ekibi kapsıyorsa daha çok girişe sahip olan ses kartlarını tercih etmeniz gerekmektedir, bu gibi durumlarda 8 girişi bulunan ses kartlarını tercih etmeniz daha doğru bir seçim olacaktır. Elit müzik olarak müşterilerimiz için birçok farklı ses kartı modelini bünyemizde bulundurmaktayız. https://www.elitmuzik.com.tr/kategori/seskarti