FRANKFURT (AA) - Aman teknoloji ve mühendislik şirketi Siemens AG'nin, bu yılın son çeyreğinde önemli bir gösterge olarak kabul edilen endüstriyel işletme karı, yüzde 10 azalarak 1 milyar 197 milyon avro seviyesinde gerçekleşti.

Siemens, bu yılın dördüncü çeyreği ve 2017 yılına ilişkin mali sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Siemens'in endüstri işletmelerinin karı, yüzde 10 düşerek 1 milyar 197 milyon avro oldu.

Endüstri karındaki azalışta, güç ve doğalgaz ünitesindeki siparişlerin düşmesi ve şirketin rüzgar bölümü Siemens Gamesa'da 92 milyon avroluk zarar etkili oldu.

Son çeyrekte net gelir yüzde 10 artarak 1 milyar 293 milyar avroya, kazanç ise yüzde 2’lik yükselişle 22 milyar 299 milyon avroya çıktı. 2017'nin tamamı ele alındığında şirketin gelirleri yüzde 4 artarak 83 milyar avro, endüstriyel işletme karı da yüzde 8'lik artışla 9,5 milyar avroya yükseldi.

Güçlü işletme performansıyla tetiklenen net gelir ise yüzde 11 artarak 6,2 milyar avro seviyesinde kaydedildi.

Siemens AG Üst Yöneticisi (CEO) Joe Kaeser, "Global ekibimiz 2017 mali yılında mükemmel sonuçlar verdi. Çoğu işletme, şimdiye kadar olduğundan daha güçlü ve dijital çağa uygun. Yine de bazı bireysel işlerde yapısal sorunları çözmek zorundayız." ifadelerini kullandı.