ADEN (AA) - Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, Yemenli sivillerin korunması ve sağlık hizmetlerine ulaşımın engellenmemesi çağrısında bulundu.

Örgütün Yemen ofisi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Taiz kentinde kalabalık pazar yerindeki bir binaya top mermisi düşmesi sonucu 3 kişinin öldüğü hatırlatıldı.

Saldırıda yaralanan 9 kişinin, MSF'nin kentte destek verdiği Devrim Hastanesi doktorları tarafından tedavi altına alındığı aktarılan açıklamada, Yemenli sivillerin çatışmalardan korunması, sağlık hizmetlerine ulaşımın engellenmemesi çağrısında bulunuldu.

Husilerin Taiz kentine dün düzenlediği topçu saldırılarda ayni aileden 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Yemen hükümet güçleri ve onlara bağlı grupların büyük bir kesimini elinde bulundurduğu Taiz kenti, Husiler tarafından yaklaşık 3 yıldır abluka altında tutuluyor. Hükümet güçleri, 18 Ağustos 2016'da kentin güneybatı yönünden kısmi olarak ablukayı kırmayı başarmıştı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Yemen hükümetine destek veriyor.