EDİRNE (AA) - Edirne Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Yunanistan'a geçme girişiminde yakaladığı 9 FETÖ şüphelisinden 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, işlemleri tamamlanan İ.K., A.T. ve E.K. jandarmadaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkan İ.K., A.T. ve E.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Dün de Ö.G., adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

Bu arada hakkında yakalama kararları bulunan M.K., C.G. ve A.G. Kocaeli, Y.K. Ağrı, R.K., İzmir emniyet müdürlüklerine teslim edildi.

Göz altındaki 3 kişinin ise jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

-Olay

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbarat bilgileri doğrultusunda takipteki 2 otomobili iki gün önce Havsa ilçesinde durdurmak istedi. "Dur" ihtarına uymayan sürücülerin kullandığı iki araç bir süre kovalamanın ardından Osmanlı köyünde durdurulmuş, göçmen kaçakçılığı suçundan kayıtları bulunan M.T. ile N.G.'nin kullandığı otomobilde, kılavuzluk yaptığı değerlendirilen 1 kişi, görevlerinden ihraç edilmiş ebe, öğretmen ve astsubay 9 FETÖ şüphelisi ile 4 çocuk bulunmuştu. Araç sürücüleri, kılavuz olduğu değerlendirilen kişi ile FETÖ şüphelisi toplam 12 kişi gözaltına alınmış, 4 çocuk ise şüphelilerin yakınlarına teslim edilmişti.

Jandarma ekiplerince, FETÖ şüphelilerinin sınırdan yasa dışı yollarla Yunanistan'a gitmeyi planlandığının değerlendirildiği öğrenilmişti.