BELGRAD (AA) - Sırbistan ve Makedonya cumhurbaşkanları, seçim başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Sırbistan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in Erdoğan ile telefonda görüştüğü ve başarı dileğinde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada Vucic'in "Sırbistan, Türkiye ile dostluğuna büyük önem veriyor, ikili ilişkilerini kuvvetlendirmeyi ve korumayı amaçlıyor. Zor zamanlarda değer ve prensipleri korumaya hazır olan Türkiye'nin ve liderinin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Vucic, Erdoğan'ın, Türkiye ve Türk halkının kalkınması ve refahı için yeni bir zafer kazandığını dile getirerek, "Gelecek günlerin getireceği sorumluluk ve zorluklarda liderliğinizin anahtar özelliği olan kararlılığınızın devam edeceğine yürekten inanıyorum." değerlendirmesini yaptı.

Makedonya Cumhurbaşkanlığının resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un Erdoğan'ı telefonla arayarak seçimlerdeki başarısından dolayı tebriklerini ilettiği, cumhurbaşkanlığı görevini başarıyla yerine getirmesi temennisinde bulunduğu kaydedildi.

Görüşmede iki ülke arasındaki siyasi gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu ve İvanov'un Türkiye'nin şimdiye kadar Makedonya'ya verdiği destekten ötürü teşekkür ettiği bildirildi.

İvanov, iki ülke arasındaki güçlü dostluk ve iş birliğinin gelecekte devam edeceğine inancını da dile getirdi.