KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, resmi temasları kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'ye gitti.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Sisi, BAE ziyaretinde, Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Mektum ve Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile görüşmelerde bulundu.

Görüşmelerde bölge sorunları ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak bölgesel sorunlara çözüm arayışları ele alındı.

Açıklamada terör örgütlerinin silah, finans ve insan kaynaklarına ulaşımına engel olmak hedefiyle kapsamlı bir strateji geliştirilmesi ve terörle mücadelede Arap dünyasının ortak çalışma imkanlarının güçlendirilmesinin vurgulandığı kaydedildi.

Sisi'nin, ülkesinin BAE'yle Arap ülkeleri içinde kurucu stratejik iş birliği konusunda örnek ilişkilere sahip olduğuna değinilen açıklamada, Sisi'nin BAE'nin dayanışmanın güçlendirilmesindeki örnek davranışlarına övgüde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, Sisi'nin ülkesinin Körfezin güvenliğine gösterdiği hassasiyete işaretle, "Körfezin güvenliği, Mısır'ın ulusal güvenliğinin ayrılmaz bir parçasıdır." dediği belirtildi.

Ayrıca açıklamada Al Mektum ve Al Nahyan'ın ortak ifadelerle Mısır'ın bölgede istikrar ve güvenin ağırlık merkezi olması sebebiyle ve terörle mücadelesinde Mısır'a destek ve yardımlara devam edeceklerini vurguladıklarına yer verildi.

Körfez krizinden bu yana ikinci kez BAE'ye giden Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin BAE yönetimiyle iyi ilişkiler içinde olduğu biliniyor. Ayrıca BAE, Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı yapılan 3 Temmuz 2013'teki askeri darbeye en büyük desteği veren ülkelerin başında yer alıyor.

Umman'daki 3 günlük resmi temasları sonrasında bugün Abu Dabi'ye geçen Sisi'nin ziyaret süresine ilişkin bilgi verilmedi.