İSTANBUL (AA) - Sistem Global Danışmanlık, son dönemde ekonomideki gelişmelerden KOBİ’lerin etkilenmemesi için bazı hizmetleri ücretsiz verecek.

Sistem Global Danışmanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Sistem Global, Ar-Ge ve teknoloji odaklı katma değer sağlayacak faaliyetleri desteklemek ve Türkiye'ye döviz girdisini arttırmak amacıyla “Bugün Değilse Ne Zaman” mottosuyla yeni bir hareket başlattı.

Sistem Global, bu hareket ile yetkinlik alanına giren ve Türkiye'de katma değer üretip güçlenmeye fayda sağlayabilecek faaliyetleri desteklemek amacıyla bazı hizmetlerini yıl sonuna kadar bu faaliyetleri gösteren KOBİ’lere ücretsiz olarak sunma kararı aldı. Sistem Global Danışmanlık, ekosisteme değer katıp destek olabilecek tüm kişi ve kurumları kendileri, hizmetleri ve ürünleri ile bu harekete dahil olmaya davet etti.

KOBİ'lerin teknoloji odaklı yaşam döngülerini sağlıklı şekilde sürdürmeleri için gerek Sistem Global gerekse diğer hizmet ve ürün sağlayıcılar tarafından sunulacak hizmet paketleri hazırlık aşamasında olan web portalı üzerinden yürütülecek.

Sistem Global Danışmanlık'ın, 3 yaşını aşmamış, Ar-Ge ve teknolojiye dayalı faaliyet gösteren, katma değer üretebilecek KOBİ’lere ücretsiz olarak sunacağı hizmetler şöyle:

"Fikrin korunması ve patent telif, tescil işlemleri, şirket kuruluşu hizmetleri, sözleşmeler konusunda danışmanlık, mevcut teşvik uygulama analizi, potansiyel Ar-Ge teşvik ve destek analizi, teşvik ve destek başvuru hizmetleri, dijital dönüşüm durum tespit ve olgunluk analizi, mali görünüm açısından yatırımcıya hazırlık analizi."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sistem Global Kurucu Ortağı Hüseyin Karslıoğlu, "Sistem Global Danışmanlık yetkinlik alanına giren hizmetleri ücretsiz sunmanın yanı sıra elini değil kolunu taşın altına koyacak ve kapsamdaki KOBİ’lerin patent başvuruları için gerekli olan harçları da kendi kaynaklarından ödeyerek sponsor olarak karşılayacaktır. Başlattığımız bu destek hareketine bizim dışımızda da ülkemizdeki KOBİ’lerimize değer üretebilecek tüm kişi ve kurumların katılımını önemle bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.