ANKARA(AA) - Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), İdlib kırsalındaki Maarşurin köyünde 17 sivilin hayatını kaybettiği hava saldırısını kınadı.

SMDK, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, Rusya ve Esed rejiminin düzenlediği saldırıları "katliam" olarak nitelendirerek uluslararası toplumu bir an önce harekete geçmeye davet etti.

Açıklamada, "Dört Rus savaş uçağı İdlib'in Maret Numan ilçesindeki Maarşurin kasabasında sivil yerleşim yerlerini ağır şekilde bombaladı. SMDK olarak bu katliamı kınıyoruz. Suriye konusunda etkin olan uluslararası aktörlerin açıklamaları, Esed rejimi ve işgalci Rus güçleri üzerinde etkili olmuyor. Bu açıklamalar, uluslararası toplumu, Suriye'de barış ve güvenliğin sağlanması ve sivillerin korunması yönündeki insani ve hukuki sorumluluğundan muaf tutmaz ." ifadelerine yer verildi.

Görüşmelerin ve siyasi çözüm seçeneğinin risk altında olduğuna dikkat çekilen açıklamada, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletlere, müzakere sürecini koruması ve içinde bulunduğu karmaşadan kurtarması çağrısı yapıldı.

Sivil savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarına göre, İdlib'in Maarşurin köyüne önceki (salıyı çarşambaya bağlayan) gece düzenlenen hava saldırısında 17 sivil hayatını kaybetmişti, 35 sivil de yaralanmıştı.