İSTANBUL (AA) - İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hasan Kaşkavi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin katılımıyla bugün Soçi kentinde yapılacak Suriye konulu üçlü zirvenin sonuçlarının verimli olmasını beklediklerini söyledi.

Asya Parlamenter Asamblesi'ne (APA) katılmak üzere Türkiye'de bulunan Kaşkavi, AA muhabirinin Soçi Zirvesi ve Türkiye-İran ilişkilerine yönelik sorularını yanıtladı.

Kaşkavi, Suriye konulu Astana toplantılarının, görüşmelere iyi bir ivme kazandırdığını belirterek, "Beklentimiz, bu oturumun (Soçi Zirvesi) olumlu sonuçlanması yönünde." dedi.

Rusyan'ın Soçi kentinde yapılacak zirvenin, Astana görüşmelerinin devamı olan önemli ve yüksek düzeyde bir liderler zirvesi olduğuna dikkati çeken Kaşkavi, "Liderler, sürecin iyi yönde ilerlemesi için tüm hazırlıklarını yapmış durumdalar." ifadesini kullandı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hasan Kaşkavi, komşu ve Müslüman iki ülke olan İran ve Türkiye'nin son dönemde üst düzey görüşme trafiğinde artış yaşandığını kaydederek, "Bölgesel gelişmeler, ülkelerimizi daha yakın ilişkiler içinde olmaya yöneltiyor. İki ülke ayrıca, ticari ilişkiler konusunda uygun bir ortama sahip ve umarım hedeflediğimiz 30 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşırız." şeklinde konuştu.