Soğuk Havalarda Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Her mevsime göre cildinizde dikkat etmeniz gereken noktalar ve rutinler değişiklik gösterebilir. Özellikle soğuk kış günlerinde cildiniz rüzgar nedeniyle, kuruluk ve çatlak problemi ile karşı karşıya kalabilir. Soğuk havalarda daha fazla neme ihtiyaç duyan cildiniz için uygun bir bakım rutini belirlemeniz gerekir. Cildinize iyi gelen nemlendirici ve koruyucularla işe başlayabilirsiniz.

Daha etkili ve doğal yöntemler arıyorsanız aşağıdaki seçenekleri deneyebilirsiniz.

Cilt temizliği

Cildinizi korumanın ilk adımı, öncelikle gerekli temizliğin yapılmasını sağlamak olmalıdır. Cilt temizliğinde cilde uygun krem, köpük ve maske yöntemlerini tercih edebilirsiniz. Cildinizi tanıyarak temizlik ürünleri arasında seçim yapmak daha etkili sonuçlar almanızı sağlar.

Nemlendirme

Cildin nemlendirilmesi her dönem önemli olan konulardan biridir. Ancak soğuk havaların başlaması ile birlikte hızlıca kuruyan cilt pek çok rahatsızlığı beraberinde getirebilir. Bu nedenle cilt tipine uygun bir nemlendirici belirleyerek, gün boyu cilt tazelenebilir. Cildinize uygun olabilecek ürünleri doktorunuza danışarak kullanmanız gerektiğini unutmayınız.

Cildiniz için kolajen içerikli takviyeler almak isterseniz https://www.day2day.com.tr/ adresini ziyaret edebilir ve aradığınız ürüne ulaşabilirsiniz.

Kış güneşinden korunma

Kış aylarında nadir olarak içinizi ısıtan güneşi gördüğünüzde, dışarıda fazla vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Bu esnada herkesin gözünden kaçan kış güneşi, cilt lekelenmesi durumlarını beraberinde getirebilir. Özellikle hassas cilde sahip olanların kış güneşinde dahi koruyucu kremlerden ve losyonlardan yardım alması gerekiyor.

El bakımı

Kış aylarında en çok dışarıda kalan ve soğuk ile temas eden bölge, hiç şüphesiz ellerimizdir. Birçok insan soğuk havalarda ellerini nemlendirmeden ve tam kurutmadan dışarı çıkıyor. Soğuk hava ve rüzgar etkisi ile birleşen elleriniz koruyucu bir tabaka olmadığı için hemen çatlıyor. Bunun için dışarı çıkmadan önce tam koruma sunan el kremlerinden yardım alabilirsiniz.

Ayak bakımı

Soğuk kış günlerinde üşümemek için ayaklarınızı fazla açıkta tutmuyor olabilirsiniz. Kalın çorap ve bot gibi parçalar uzun süreli kullanımda ayakların oldukça nefessiz kalmasına neden olabiliyor. Soğuk kış günlerinde haftada 1 kez ayaklarınıza yoğun bakım uygulamanız faydalı olabilir. Özellikle kuruyan ve çatlayan ayaklar için ayaklarınızı nemlendirebilirsiniz. Nemlendirmeden önce ayak hijyenini sağlamanız önemlidir.