Kıl dönmesi ve sivilce oluşumunu en aza indiren lazer tedavisinde de farklı uygulamalar vardır. Buz lazer tedavisi ile gündeme gelen Soprano buz lazer cihazı FDA onayı ile muadillerinden sıyrılmaktadır.

Sıradan bir lazer cihazına buz başlık eklenmesi sonucu buz lazer tedavisi vaat eden işletmeler mevcuttur. Bu aşamada tedavi görecek kişinin nitelikli bir araştırma yapması gerekmektedir.

Profesyonellik

Diğer lazer uygulamalarında olduğu gibi Soprano buz lazer tedavisinde de profesyonelliğe ihtiyaç vardır. Uygulama yapacak personelin bilgi ve donanımı tedavinin başarısını etkileyecek önemli bir faktördür. Tedavi öncesi kapsamlı olarak bilgi toplamak gerekmektedir.

Tedavi merkezindeki personelin profesyonel olması güler yüzü de beraberinde getirmektedir. Her güler yüzlü personel profesyonel olmamakla birlikte her profesyonel personel güler yüzlüdür. Güler yüz tedavi görecek kişiyi rahatlatır ve güvende hissettirir.

Soprano buz lazer tedavisi sırasında personelin ve tedavi gören kişinin gözlük kullanması gerekmektedir. Bunu bilgi toplama aşamasında işletmeyle konuşmak gerekmektedir.

Konforlu Seanslar

Soprano buz lazer tedavisi sırasında acı hissiyatı en aza indirgendiği için seanslar daha konforlu geçmektedir. Bununla birlikte başlığın cilt yüzeyinde ütüleme sistemiyle dolaştırılması bölgede masaj hissiyatı uyandırmaktadır.

Soprano buz lazer cihazının sağladığı konfor kadar tercih edilen işletmenin sunduğu konfor da önemlidir:

- Lazer uygulaması yapılacak odalar tek kişilik olmalıdır.

- Lazer cihazı her uygulama sonrasında dezenfekte edilmelidir.

- Tek kullanımlık yatak örtüsü, terlik ve havlu kullanılmalıdır.

- Lazer tedavisi yapılan oda havalandırılmalıdır.

- Uygulama yapacak uzman bölgeye temas ederken eldiven kullanmalıdır.

- Kıvrımlı, kavisli, hareketin zorlaştığı bölgelerde kayganlığı arttıran jeller kullanılmalıdır.

Buz Lazer Tedavisi Gören Kişilere Düşen Sorumluluklar

Soprano buz lazer tedavisinin başarı oranını etkileyen etkenlerden biri de tedavi gören kişinin seans sonrasındaki yaklaşımıdır. Seans öncesinde ve sırasında nasıl özverili davranılıyor ise seans sonrasında da aynı tutumu sürdürmek gereklidir.

Buz lazer seansı sonrasında tüylere kesinlikle dokunulmamalıdır. Dökülme gerçekleşene kadar sabırla beklenmelidir. Dökülmenin gerçekleşmediği bölgelerdeki kıllar elle tutulup çekilmemelidir.

Beklenmedik yemek davetleri, doğum günleri, düğün ve tatil gibi aktivitelerde kılları tıraş etme isteği uyanacaktır. Tedavi gören kişinin bu gibi durumlardaki yaklaşımı tedavi sonundaki başarı oranına etki etmektedir. Bir sonraki seansa kadar kıllar kökünden alınmamalı ve tıraş edilmemelidir.

Lazer Tedavisinde Başarıyı Etkileyen Faktör: Hormonlar

Soprano buz lazer tedavisi kıl köklerine etki ederek onları etkisiz hale getiren bir teknolojidir. Böylece kıllar kendiliğinden dökülmekte ve yerine yenisi çıkmamaktadır. Bu bilgi ışığında aşırı tüylenme sorunu yaşayan ve bundan şikâyetçi olan kişiler de lazer tedavisine yönelmektedir.

Aşırı tüylenme çeşitli hastalıkların habercisi olabilmektedir. Bu yüzden lazer tedavisinden önce konu ile ilgili doktora görünmek büyük derecede önem arz etmektedir. Hormon seviyesindeki düzensizlik aşırı tüylenmeye sebep olmaktadır. Bu da sorunun aslında lazer tedavisi ile çözülemeyeceğini gözler önüne sermektedir.

Adet düzensizliği, ses kalınlaşması, ciltteki aşırı yağlanma gibi durumlar hormon seviyelerindeki düzensizliklerin habercisidir. Öncelikle hormon seviyelerinin düzenlenmesi gerekmektedir. Soprano buz lazer tedavisi ne kadar yüksek başarı oranı vaat etse de hormon seviyesinde düzensizlik yaşayan kişiler için olumlu sonuçlar vaat edememektedir.