KONYA (AA) - Konya'da Ulusal Ajans ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından düzenlenen Sosyal Yoksulluk Zirvesi'nde, Türkiye'nin 81 ilinden gelen genç öğrenciler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sosyal yoksulluğu konuşacak.

Kent merkezindeki bir otelde dün başlayan ve pazar gününe kadar sürecek zirveye, Türkiye'nin 81 ilinden gelen 100 öğrenci ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılıyor. Sosyal yoksulluğun konuşulacağı zirvenin sonunda, bildiri yayımlanacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, zirvenin ikinci gününde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 81 ilinden gelen katılımcı gençlere seslendi.

Her fırsatta gençlerle bir araya gelmek istediğini aktaran Kavakcı, beşikten mezara ilim öğrenmenin gerekliliğini bilen bir nesil olduklarını söyledi.

Kavakcı, gençlerden öğrenecek çok şey olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"1993 yılında bilgisayar mühendisliği diploması aldım. O zaman maalesef ülkemde kıyafetimle okumam mümkün değildi. Biz kısmetli ailelerden bir tanesi olduğumuz için Allah nasip etti, yurt dışında eğitimimizi tamamlayarak memleketimize döndük. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Avrupa Birliğinden fon alan ilk projesinin koordinatörüydüm. Kültürel zenginliklerimizi tanıtmaya yönelik bir projeydi. O yaşta 'yüksek lisans yapabilir miyim?' derken Allah Boğaziçi Üniversitesinde Avrupa çalışmalarında yüksek lisans yapmayı nasip etti. Hocalarım ve arkadaşlarım benden çok gençti ama onlardan çok şey öğrendim."

Doğduğu Türkiye'nin her şeyi ile farklı olduğunu ifade eden Kavakcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçmişte, Alevi-Sünni, Kürt-Türk, başörtülü-başörtüsüz şeklinde saçma sapan ayrımcılığa tabi tutan bir anlayış vardı ama o günler geride kaldı. Nasihat müessesi geride kaldı. Sanal bir dünyada yaşıyoruz ve sanal bir hayatımız var. Bu bir gerçek. Kızıma ve gençlere 'sürekli telefonla meşgulsünüz, yüzümüze bakmıyorsunuz' derken ben de onlardan birisi oldum çünkü tüm işlerimi telefonum aracılığıyla hallediyorum ama sanal hayatın gerçek hayatımızın önüne geçmesine izin vermeyelim. Bunu başarabiliriz. Sizler bizlerin doğduğu Türkiye'den farklı bir Türkiye'de doğdunuz. Bunu ne kadar şanslı olduğunuz hatırlatmak için söylüyorum."

Kavakcı, son referandumla 18-25 yaşlarındaki gençlere seçilme hakkı verildiğini anımsatarak, bu durumun kendisini heyecanlandırdığını anlattı.

Zirveye, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ve AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan da katıldı.

Pazar gününe kadar devam edecek zirvede, Türkiye'nin 81 ilinden gelen öğrenci ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri sosyal yoksulluğu konuşacak.