EDİRNE (AA) - Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen turistler, alışveriş için seçtikleri Edirne'deki sosyete pazarında yoğunluğa neden oldu.

Fiyatların uygun olması nedeniyle Yunanistan ve Bulgaristan'dan cuma günleri turların düzenlendiği pazarda hava sıcaklıklarının da yükselmesiyle hareketlilik arttı.

Sabah saatlerinden itibaren turlarla kente gelen turistler, günübirlik alışverişlerini yaptıktan sonra ülkelerine dönüyor.

Esnaf Nurettin Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla Yunanistan ve Bulgaristan'dan turistlerin daha pazara yoğun şekilde gelmeye başladığını söyledi.

Yüklü alışveriş yaptıkları için turistlerin esnafa katkıda bulunduklarını belirten Dursun, "Yunanistan ve Bulgaristan'dan havalar ısınınca gelen turistlerin sayısı arttı. Geçen haftalara nazaran işlerimiz bu hafta daha iyi." dedi.

Esnaf Fatih Aydın da hava durumuna göre kente gelen turist sayısının da değişkenlik gösterdiğini belirterek, "Kış aylarında alışveriş azdı ama hava güzelleşti Yunan ve Bulgar müşterilerimiz de arttı." diye konuştu.

Esnaf Murat Kılıç ise turistlerin alışverişinden memnun olduklarını ve her hafta cuma gününü iple çektiklerini kaydetti. Kılıç, turistlerin daha çok ev aksesuarı ve kıyafet aldığını aktardı.

Bulgaristan'dan gelen Hatice Ahmet de Türk mallarını kaliteli bulduklarını ifade etti. Bulgaristan'da yaşayan birçok kişinin alışveriş için Edirne'yi tercih ettiğini anlatan Ahmet, "Buradan elbise, mutfak takımı, çocuk eşyası, deterjan alıyoruz. Fiyatları uygun buluyoruz. Alışveriş yapmayı sürdüreceğiz." dedi.

Yunanistan'dan Edirne'deki pazara gelen Nursel Yusuf da havaların ısınmasını fırsat bilerek Edirne'ye alışverişe geldiklerini dile getirdi. İki haftada bir alışveriş için ailesiyle pazara geldiğini anlatan Yusuf, pazardaki malları kaliteli ve uygun fiyatlı bulduklarını kaydetti.