Süblimasyon baskı nedir diye merak ediyorsanız, süblimasyon baskı, süblimasyon kağıdı üzerine printer çıktısı ile uygulanacak desenin; kumaş, sert zemine sahip malzemeler vb. gibi maddelere ısı ve basınç ile aktarılması tekniğidir. Süblimasyon yazıcı sayesinde bu işlem oldukça pratik bir biçimde yapılmaktadır.

Ortamda polyester molekülleri bulunuyorsa, gaz haline geçen boya, polyesteri boyar. Eğer baskı yapılacak yüzeyde polyester yoksa, gaz haline geçen boya havaya karışır ve işlem başarısız sonuçlanır. Kısacası süblimasyon baskı yapılacak ürünlerin üzerinde polyester ve polyamid içerikleri olmak zorundadır.

Süblimasyon baskı ürünleri; polyester kumaşlar, metal ürünler, plastik ürünler, bayrak, tül, anahtarlık, saat, isimlik, telefon kapakları vb. ürünlerdir. Süblimasyon baskı ile elde edilen ürünlere farklı ve göz doldurucu canlılıkta tasarımlar uygulayabilirsiniz. Süblimasyon tekniği, aşınmaya, çatlama ve kırılmaya, çizilmeye oldukça dayanıklı bir tekniktir. Bu baskı tekniği; iç mekan tasarımları, metal, ahşap, akrilik, deri, plaket, mouse pad, etiket, kıyafet, kahve kupaları, anahtarlık, magnet vb. ürünlere sorunsuzca işlem yapılır ve uzun vadede rahatça kullanılır.

Özellikle kişiye özel hediyelik eşya sektöründe en popüler üretim şekillerinden biri olan süblimasyon baskı, aynı zamanda yeni iş kuracak bireyler için de düşük maliyetli bir sistemdir. Kişiye özel hediyelik üretimi ve promosyon hediyelik üretimi için süblimasyon yazıcı ve süblimasyon kağıdı yeterli olmaktadır.

Süblimasyon Nasıl Yapılır?

Her ürünün kendisine özel baskısı vardır. Genel bir ifade ile anlatmak gerekirse;

  • Baskısı yapılacak tasarımın grafikleri hazırlanır.
  • Hazırlanan grafik çıktı alınır ve özel mürekkep yüklenmiş süblimasyon yazıcı ile süblimasyon kağıdına aktarılır.
  • Grafik çıktısı ısı presi ile malzemenin üzerine yerleştirilir.
  • Yüksek basınç ve sıcaklık ile belirli bir müddet ısı preslenir.
  • Süblimasyon kağıdı üzerinde bulunan mürekkep, ısı ve sıcaklık ile birleşerek katı formdan gaz formuna dönüşür.
  • Gaz formuna dönüşen mürekkep, ürüne yapışarak ürünün boyanmasını sağlar.

Süblimasyon Ürünleri Nelerdir?

Süblimasyon, süblimasyon kağıdı ile yapılan bir baskı birçok yüzeye rahatlıkla yapılmaktadır.  Özellikle kupa, tişört, anahtarlık ve magnet baskı için en çok tercih edilen ürünlerdir. Kumaşa, polyestere ve satene direkt olarak baskı uygulayabilirsiniz fakat metal yüzeylere direkt baskı uygulamanız mümkün olmaz. Ürünü tedarik ettiğiniz firma ile ürünlerin süblimasyon baskıya uygun hale gelmesini rica edebilirsiniz.

Süblimasyon baskı ürün çeşitliliği oldukça fazladır. Bu baskı türü; polyester ve saten kumaşlar, metal ürünler, plastik ürünler, bayrak, tül, anahtarlık, saat, isimlik, telefon kapakları, madalyalar, plaketler, şapka, fotoğraf çerçevesi, puzzle, gece lambası, kolye, yaka kartı, magnet vb. çok sayıda farklı ürünlere baskı uygulanabilir.

Canlı ve renkli tasarımları rahatça uygulayabileceğiniz süblimasyon ürünleri aşağıda verilmiştir;

Kupa

Süblimasyon kupa bardak geniş ürün yelpazesine sahip olan hediyelik eşyaların başında gelir. Her kullanıcının rahat bir şekilde kupa bardağı kullanabilmesi gerekmektedir. Bireye özel kupalar olduğu gibi aynı zamanda sevgiliye özel çeşitler de web sitemizde mevcuttur. Canlı renklere sahip olan baskıda, çatlama, soyulma ya da kırılma olmamaktadır. Uzun ömürlü kullanım için bulaşık makinesi yerine elde yıkama seçeneğini değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

Süblimasyon kupa bardaklar, genel olarak firmalar tarafından çalışanlarına ya da müşterilerine hediye verilmek üzere süblimasyon kupa bardak toptan alışverişi tercih edilmektedir. Toptan süblimasyon kupa tercihinizde, tekli alıma göre fiyat yönünden avantajlı olacaksınız.

Kupa bardak süblimasyon nasıl yapılır sorusunun cevabı ise aşağıda verilmiştir;

  • Öncelikle tasarıma karar vermelisiniz. Fotoğraf ya da çizim tarzı bir tasarım tercih edebilir ya da isim yazdırarak kişiye özel bir görüntü elde edebilirsiniz.
  • Tasarımı süblimasyon kağıdı üzerine yazdırılır.
  • Süblimasyon kağıdını kupanın baskılanacak alanına gelecek şekilde ısı bandı kullanarak yapıştırılır.
  • Kupa bardak baskı makinesine girmeden önce ısı, basınç ve süre ayarları yapılır.
  • Makine istenilen ısıya ulaştıktan sonra kupa makine içine yerleştirilir ve beklemeye alınır.
  • Süre bitiminde kupa dikkatli bir şekilde makineden çıkarılır ve birkaç dakika bekletilir.
  • Kupa üzerinden kağıt sıyrılır.
  • Tasarımınız hazır. Kupanız kullanıma uygun hale gelmiştir.

Süblimasyon kupa baskılarında hem el işçiliği hem de makine yardımı bulunmaktadır. Fiyatları kupanın boyutuna, alım adetine ve baskısına göre değişiklik göstermektedir. Genel ürün fiyatları ortalama olara 50 TL den başlar. Tekli alımlarda geçerli olan etiket fiyatı toptan satışlarda daha da indirime girmektedir.

Magnet

Süblimasyon magnet, dekoratif ve enerjik görünümü ile buzdolabını ya da herhangi bir metal yüzeyi süsleyen ürünlerdir. Özel yaşam alanlarında genel olarak mutfaklarda kullanılan süblimasyon magnetler, mutfaklara renk ve dinamizm katarken aynı zamanda özelleştirilebilir seçeneği ile özel bir günün fotoğrafını kişiye özel tasarım haline dönüştürülmesine imkan vermektedir.

Özel günler için en iyi hediye seçeneklerinden biri olan süblimasyon magnetler; isteme, söz, nişan, kına, düğün, mevlüt, sünnet, doğum günü, baby shower ve diş partisi partilerinde gelen konuklara armağan etmek için tasarlanır. Kurumsal noktalarda ise firmalar, tanıtım ve iletişim ağı oluşturmak için müşterilerine ya da halka hediye ederler. Böyle özel ve güzel hediyeler ile özel günlerinizi, etkinliklerinizi ve davetlerinizi anlamlı kılmak için harika bir tercih olacaktır.

Süblimasyon baskı tekniğinin uygulandığı magnetlerden toptan satın alarak hem özgün ve değerli anılarınızı kişiye özel tasarlayabilir hem de hazır tasarımlardan seçebilirsiniz.

Anahtarlık

Anahtarlıklar günlük hayatta en sık kullanılan özel ve değerli ürünlerden biridir. Evin, arabanın, dolapların ve ofisin anahtarları her an çantada ve cüzdanda taşınır. Bu denli sık kullanılan bir ürünün metal parçaları ve tasarım kalitesi, gelecek hasarlara karşı yüksek olmalıdır.

Yaş fark etmeksizin sürekli yanımızda taşıdığımız anahtarlıklar, kişiye özel tasarım olduğunda daha özel hissettirmektedir. Bu nedenle anahtarlıklara süblimasyon anahtarlık baskı yapılmaktadır. Birbirinden güzel ve şık birçok hazır tasarım süblimasyon anahtarlık seçenekleri web sitemizde mevcuttur. Aynı zamanda kendi tasarımınızı da web sitemize yükleyebilir ve tasarımını anahtarlık üzerine baskısını yaptırabilirsiniz. Kendinize, sevgilinize ve ailenize anlamlı hediye alabilir ya da toptan satış seçeneğini değerlendirerek özel günlerinize imzanızı atabilirsiniz.