1994 yılında Azerbaycan’ın başkenti olan Bakü’de dünyaya gözlerini açmıştır. Yay burcuna sahip olan Sura İskenderli Özel Kız Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezunudur. Kendisi müzikle ilgilenmeye üniversite yıllarında başlamıştır. Şiir yazmaya ise çok küçük yaşlarda başlayan Şura İskenderli kısa sürede bu söz ve besteleri büyük kitlelere ulaştırmayı başarmıştır. Türkçe olarak seslendirdiği şarkılar milyonlarca kez dinlenmiştir. “Bir Daha Yak” ve “Yaram Derinden” şarkıları genç şarkıcının dönüm noktası olmuştur. Sura İskenderli son zamanlarda pek çok farklı parçasıyla da dinleyicinin karşısına çıkmaktadır.

Bir Daha Yak adlı şarkısı 2019 yılında Altın Kelebek Ödülleri’nde Yıl Şarkısı kategorisine aday gösterilmiştir. Youtube kanalında şu an itibariyle bir milyon iki yüz kırk bin abonesi bulunmaktadır. Ülkemizde ve Azerbaycan’da iyice tanınan sanatçı Avrupa turnelerine de başlamıştır. Şarkıları çokça sevilen Sura İskenderli tekli ve çoklu albüm çalışmalarına ve konserlerine tüm hızıyla devam etmektedir. Sura İskenderli özellikle sosyal paylaşım siteleri vasıtasıyla da dinleyici sayısını arttırmaktadır.

Sura İskenderli Şarkıları

Sesini kullanırken ki hakimiyeti, şivesi olmasına rağmen nağmelerinin Azeri olması, genç jargonu kullanış biçimi oldukça beğenilen Sura İskenderli’nin oldukça fazla sayıda şarkısı bulunmaktadır. Son şarkısı olan Taştan Yürek’in söz ve bestesi de kendisine aittir. Yönetmenliğini Gökhan Palas’ın üstlendiği şarkının yapımcılığını Wediacorp Music üstlenmiştir. Şarkı kısa sürede oldukça fazla dinlenme sayısına ulaşmıştır. Böylece adından sıklıkla söz ettirmeyi de başarmıştır.

Sadece Youtube’da değil farklı platformlarda da dinlenme listelerinin başında gelmektedir. Mp3 olarak da indirilebilmektedir. Fazlaca meşhur olan şarkılarından biri de Bir Daha Yak’tır. Farklı müzik platformlarında milyonlarca kez indirilen şarkı, Youtube’da yüz doksan milyon dinlenmeye ulaşmıştır. Dinleyiciler şarkıyı bedava mp3 indir araştırması yaparak telefonlarına ve diğer cihazlarına indirebilmektedirler. Diğer şarkısı Yaram Derinden de yaklaşık doksan milyon izlenmeye ulaşmıştır.

Şarkı söylerken kullandığı erken Türkçe rap ritimleri dinleyici tarafından oldukça beğenilmiştir. Şarkının söz ve müziği kendisine aittir. Yönetmenliğini ise Emil Bayramov üstlenmiştir. Şarkıları dinlendiğinde sanatçının müziğe olan hakimiyeti göze çarpmaktadır. Genç kitlenin müzik talebine cevap verecek nitelikte şarkılar çıkaran Sura İskenderli şarkıları oldukça fazla dinlenme sayısına ulaşmıştır. Çıkardığı her şarkı oldukça sevilen sanatçının bu yola oldukça emek verdiği de görülmektedir. Başarılarının devamını dileriz. Sura İskenderli yakın zamandan bu yana adından çokça söz ettiren bir yorumcu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sura İskenderli Ödülleri

MüzikOnAir ve Bahçeşehir Üniversitesi Radyosu iş birliğiyle 2019 yılında dördüncüsü düzenlenen "Müziğin Yıldızları" ödülleri sahiplerini bulmuştur. Ödül töreni Fazıl Say Salonu'nda gerçekleşmiştir. Ödül töreninin sunuculuğunu radyo programcısı Ceyhun Yılmaz üstlenmiştir. 2019 yılında gerçekleştirilen ''Bahçeşehir Üniversitesi 4. MüzikOnAir Ödülleri'' törende büyük bir heyecan ve coşkuyla sahiplerine teslim edilmiştir.

''Bir Daha Yak'' klipiyle yaklaşık yüz doksan milyon izlenen şarkısıyla müzik kanallarının zirvesine yerleşen Sura İskenderli’ye ödül töreninde ''Yılın En İyi Çıkış Yapan Pop Sanatçısı'' ödülüne layık görülmüştür. Söylediği şarkılarla dinleyicilerinin büyük beğenisini kazanan genç sanatçı sahnedeki enerjisi ve heyecanıyla da ödül törenine katılanlardan tam not almıştır. Sura İskenderli ödülünü Atiye hanımefendiden teslim almıştır.

Sahnedeki duygularını ise şu sözlerle ifade etmiştir; ''Bu ödülü almak benim için çok onur verici çünkü ben Azerbaycanlıyım ve Türkiye'de bu ödülü almak benim için büyük mutluluk verici. Bu süreçte yanımda olan, beni yalnız bırakmayan tüm ekibime sonsuz teşekkür ederim, birlikte daha nice ödüllere, layık gören herkese çok teşekkür ederim.

'' Kibarlığı ve zarafeti ile dikkatleri üzerine çeken Sura İskenderli sanat yolunda emin adımlarla ilerlemek için çabalamaktadır. Çeşitli müzik platformlarından şarkılarına ulaşılabilmekte ve Sura İskenderli mp3 indir uygulamasını diye merak edenler için de bu platformlar tavsiye edilmektedir.

Sura İskenderli Başarı Hikayesi

Genç sanatçı Sura İskenderli başarı hikayesinin en önemli faktörünün mücadelesi ve ailesi olduğunu söylemektedir. Her zaman daha fazla çalıştığını ve çok küçük yaşlardan beri sanat sektörünün bir parçası olmak için fazlaca mücadele ettiğini vurgulamaktadır. Sura İskenderli sesini geliştirmek için çok çabalamış bir sanatçıdır. Üretmeyi seven ve ürettiklerini de seven bir gençtir. Tüm bunlara ilaveten ailesinin bu yoldaki en büyük destekçileri olduğunu, ailesi olmadan bu yolun çok daha dikenli olabileceğini ifade etmiştir.

Sura İskenderli başarı yoluna Youtube’da coverlar yaparak girmiştir. Orada bir kitle oluşturmuştur ve bu kitle tarafından oldukça sevilmiştir. Sonrasında da kliplerinin tamamını kendi Youtube kanalında yayınlamıştır. Şarkılar yüz milyonlarca kez dinlenerek milyonlarca insana ulaşmıştır. Bu da onun çok yoğun bir konser dönemine girmesine sebep olmuştur.

Konserlerinde de sevenleriyle birebir temas halinde olan Sura İskenderli sevenleriyle kucaklaşmanın ve şarkılarını onlarla birlikte söylemenin muhteşem bir his olduğunu dile getirmiştir. Başarı hikayesindeki en önemli etkenlerden biri de söz müzik yazabilmesidir. Bu yeteneğinin hayatını değiştirmesine izin veren Sura İskenderli bu yolla duygularını yansıtarak ruhunu da dinlendirdiğini söylemektedir.

Sura İskenderli Albümleri

Sura İskenderli çok düzgün bir Türkçeye sahiptir. Son yıllarda yaptığı şarkılar da milyonlarca dinlenmeye ulaşmıştır. Başarılı bir müzik hayatı bulunan şarkıcının yüz milyonlarca dinlenen şarkıları vardır. Şarkılarını kendi Youtube kanalında yayınlayan genç sanatçı sanat hayatında yeni olsa da hızlıca yol kat etmiştir. Bundan dolayı da müzik dünyasında adından sıkça söz edilmektedir. Sura İskenderli çocukluğunu şiirlerle geçirmiştir.

Gençliğini ise bestelerle geçirmektedir. Kendine özgü müzik tarzı ile dinleyenleri mest etmektedir. Onlarca farklı şarkısı bulunan sanatçının Azeri şarkıları da bulunmaktadır. Azeri mp3 indir nedir diye merak edenler olacaktır. Sura İskenderli’nin Azerice şarkılarını indirmek için başvurulan uygulamalardan bir tanesidir. Fakat bunun için ücretli müzik platformları da kullanılabilir. Mp3 indir uygulamalarının sayısının artış göstermesi Sura İskenderli’ye ait parçalara ulaşmayı da kolaylaştırmaktadır.

Sura İskenderli’nin birçok farklı albümü bulunmaktadır. Bunlar; Taştan Yürek, Yalanlar, Dinle, Möhtaç, Bir Daha Yak, Dön, Korkularım, Niye, Hayalet, Yaram Derindendir. Genç sanatçıyı dinlemek ve takip etmek isteyenler Youtube üzerinden kanalına girerek şarkılarına ulaşabilirler. Bunun dışında Instagram gibi sosyal platformlardan takip ederek de kendisinin konser programı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sanatçı hakkında bilinenler bunlardır. Türkiye’de onlarca ilde ve Avrupa’da farklı ülkelerde konserler veren Sura İskenderli konser biletlerine ulaşabilmek için bilet sitelerini sık sık ziyaret etmeniz gerekmektedir. Sahne performansı ve canlı sesi de en az klipleri kadar beğenilen genç sanatçının başarılarının devamını dileriz. Günümüz itibariyle Sura İskenderli’ye ait olan pek çok parçayı oldukça pratik bir şekilde indirmek mümkün olmaktadır.