ANKARA (AA) - Terörden zarar gören Diyarbakır'ın Sur ilçesinde inşaatı tamamlanan 3 bin iş yerinin açılışı ile bin 500 geleneksel Diyarbakır evinin temel atma töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, terörden zarar gören Sur ilçesinde yeniden inşa sürecini başlatan Bakanlık, toplamda 2 milyar lirayı bulan yatırımlarını hizmete açmaya hazırlanıyor.

Diyarbakır'ın iki önemli merkezi Gazi ve Melik Ahmet caddelerinde 3 bin iş yerinin yapımını tamamlayan Bakanlık, iki ayrı caddede bulunan büro, dükkan ve diğer iş yerlerinin yenileme çalışmalarını tamamladı. Dokunun yenilenmesiyle cadde ve sokaklar yeni bir görünüm kazandı.

İnşası tamamlanan 3 bin iş yerinin açılışı ile yapımına başlanacak bin 500 adet geleneksel Diyarbakır evinin temel atma töreni yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'nin katılımıyla yapılacak.

- 5 bin 637 konutta da sona yaklaşıldı

Diyarbakır'ın terörden temizlenmesinin ardından başlayan yeniden inşa çalışması kapsamında terör saldırıları sırasında evi yıkılan vatandaşlar için Bakanlık tarafından yapılan 5 bin 637 konutta da sona gelindi. Konutların haziran ayı itibarıyla tamamlanması hedefleniyor.

Öte yandan tarihi ve kültürel yapıların restorasyon ve çevre düzenlemeleri kapsamında, aralarında Kurşunlu Camisinin de bulunduğu çok sayıda tarihi eserin restorasyonu sürüyor.

Hz. Süleyman Camisi, Sur Nebi Camisi, Zinciriye Medresesi, Nasuhpaşa Camisi, Arapşeyh Camisi, Şeyh Mutahhar Camisi, Hasırlı Mescidi ve Sur Protestan Kilisesinin restorasyonu ise tamamlandı.