ŞANLIURFA (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Şanlıurfa'da okula devam eden Suriyeli öğrenciler, Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki Doğu Guta'da annesini ve tek gözünü kaybeden Kerim bebeğe tek gözlerini kapatarak destek verdi.

En çok sığınmacıya ev sahipliği yapan kentlerin başında gelen kentte Haliliye ilçesine bağlı Sırrın Mahallesi'nde bin civarında çocuğun bulunduğu Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi'nde öğrenciler, sol gözlerini kapatarak Kerim bebeğin yanında olduklarını gösterdi.

Yaşanan olaydan etkilendiklerini ifade eden Suriyeli minikler, ülkelerindeki vahşetin bir an önce bitmesini temenni etti.

Okul Müdürü Mustafa Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuldaki çocukların birçoğunun küçük yaşlarına rağmen savaşa tanıklık ettiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Son günlerde televizyonlarda ve sosyal medyada Doğu Guta'da annesini ve tek gözünü kaybeden Kerim bebeği görüyoruz. Biz de bu duruma sessiz kalmak istemedik, öğrencilerimizle Kerim bebeğin ve Suriye'de yaşanan zulmün duyulması için böyle bir çalışma yaptık. Umarım tüm dünya artık bunun farkına varır ve savaş biter."

Öğrencilerden 13 yaşındaki Efnan el-Hariri de Suriye'deki savaşta yakınlarını kaybettiğini ve bu nedenle Türkiye'ye sığındıklarını dile getirerek orada yaşanan gelişmeleri takip ettiklerini ve çok etkilendiklerini anlattı.