RİYAD (AA) - Suudi Arabistan'ın, Suriyeli muhalif grupların bileşenlerini temsil eden yeni müzakere heyetini memnuniyetle karşıladığını bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberde, Suudi Arabistan'ın, başkent Riyad'da düzenlenen Suriye muhalefetinin genişletilmiş toplantısının sonuçlarını memnuniyetle karşıladığı belirtildi.

"Suriye muhalefetinin tüm bileşenlerden oluşan ve herkesi temsil eden bir müzakere organını yeniden oluşturması, muhalefetin müzakerelerdeki konumunu güçlendirip, Suriye halkının isteklerine ulaşması için katkıda bulunacak" ifadelerine yer verilen haberde Suudi Arabistan'ın, Müzakere Yüksek Komitesi'nin (MYK) yeni üyelerini tebrik ettiği aktarıldı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir araya gelen Suriyeli muhalifler, 20 Kasım'da Riyad Hicab'dan boşalan MYK Genel Koordinatörlüğüne Nasır Hariri'yi getirmişti.

Oluşturulan yeni müzakere heyetinde ise Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu'ndan (SMDK) 8 , Yerel Koordinasyon'dan 5, Kahire Platformu'ndan 4, Moskova Platformu'ndan 4, askeri guruplardan 7 ve bağımsızlardan da 8 kişi yer alacak.

Hariri, şubat ayından itibaren Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılan muhalif heyete başkanlık ediyor.