KİLİS (AA) - Kurban Bayramı'nı geçirmek için ülkelerine giden Suriyelilerin, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye dönüşleri devam ediyor.

Bayramı Azez, Mare, Soran, Aktarin ve Çobanbey gibi güvenli bölgelerde geçiren Suriyeliler, Essalame Gümrük Kapısı'na geliyor.

Gümrükteki işlemlerinin ardından çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca tampon bölgeye kurulan çadırlara geçen Suriyeliler, daha sonra Göç İdaresi İl Müdürlüğü ve polis ekiplerinin nezaretinde yaptırdıkları işlemlerinin ardından otobüslerle Öncüpınar Sınır Kapısı'na getiriliyor.

Suriyeliler, gümrük muhafaza ekiplerinin kontrolünden sonra Türkiye'ye giriş yapıyor.

Yetkililer, Kilis Valiliğinin izniyle 1-18 Ağustos tarihlerinde ülkesine giden 35 bin 840 Suriyeliden bugüne kadar 26 bin 613'ünün Türkiye'ye döndüğünü bildirdi.

Suriyeli Muhammed Abudi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıldır göremediği ailesine Kurban Bayramı'nda kavuşmanın sevincini yaşadığını belirtti.

Bayramı Bab kentindeki ailesi ve yakınlarıyla geçirdiğini anlatan Abudi, "Tekrar Türkiye'ye geldiğim için mutluyum. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.