MERSİN (AA) - Mersin'de, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği GENÇDES programı kapsamında düzenlenen kursa katılan öğrenciler, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle göç etmek zorunda kalan Suriyelilerin zorlu yaşama mücadelesini resmetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığının gençlere yönelik üretilecek eser ve projelerin hayata geçirebilmesini sağlayacak destekleme programı GENÇDES kapsamında, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yenişehir Belediyesi Bilim Sanat Merkezi tarafından "Göç" temalı 4 resim atölyesi oluşturuldu.

"Kayıp Aranıyor" adıyla yürütülen projeye katılan 35 öğrenci 1 ay süren çalışma sonucunda, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle göç etmek zorunda kalan Suriyeli mültecilerin yaşamını tuvale taşıdı.

Öğrencilerin yaptığı 68 eser Yenişehir Belediyesi Bilim Sanat Merkezi'ndeki sergide beğeniye sunuldu.

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, serginin açılışında yaptığı açıklamada, projenin "göç" teması olarak işlenmesi kararını, öğrenciler üzerinde duyarlılık kazandırmak amacıyla aldıklarını söyledi.

Çelebiyılmaz, "Kayıp Aranıyor adlı proje gerçekten önemsediğimiz bir konu. Özellikle sosyal sorumluluk açısından, öğrencilerin kazanım elde etmesi açısından fayda sağladığına inandığımız bir proje. Burada esas temamız dünyadaki sıkıntı çeken insanlığa dikkati çekmek. Bu nedenle böyle bir çalışma ortaya koyduk." dedi.

Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan Asya Çopur da Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bulunduğu teknenin batması sonucu hayatını kaybeden Suriyeli bebek Aylan Kurdi'nin ölümünü resmettiğini belirterek, "Konumuz göç ve kayıp olduğu için ben, en büyük kayıplardan biri olan çocuklara yoğunlaşmak istedim. Sonucunda ise Aylan bebeği resmettim." dedi.

Öğrencilerden Ömer Üredi ise yaptığı resimde Türk halkının Suriyelilere yaptığı yardımlara dikkati çekmeye çalıştığını söyledi.