BAĞDAT (AA) - Suudi Arabistan'ın yeni Bağdat Büyükelçisi Abdulaziz bin Halid eş-Şemri'nin, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi'ye güven mektubunu sunduğu bildirildi.

Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan'ın yeni Bağdat Büyükelçisi Şemri, kendisini kabul eden Dışişleri Bakanı Caferi'ye güven mektubunu sundu. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ve ilişkileri ileriye götürme yolları konuşuldu." denildi.

Görüşmede Suudi Arabistan ile ikili ilişkilere önem verdiklerini ifade eden Caferi, ülkesinde Suudi Arabistan için iyi yatırım fırsatları olduğuna vurgu yaptı.

Büyükelçi Şemri ise Riyad yönetimin, Irak ile ilişkilerini geliştirmeyi arzu ettiğini belirterek, Necef ve Basra kentlerinde de konsolosluk açmayı arzuladığını kaydetti.

Suudi Arabistan, bir yıldan uzun süre boş kalan Bağdat Büyükelçiliğine geçen ay Şemri'yi atamıştı.

Irak yönetimi, Ağustos 2016'da ülkenin iç işlerine müdahale ettiği gerekçesiyle Suudi Arabistan'ın Bağdat Büyükelçisi Samir es-Sebhan'ın değişmesi talebinde bulunmuştu.

Irak'ın 1991'de Kuveyt'i ilhakının ardından kesilen ikili ilişkiler Nisan 2015'te Suudi Arabistan'ın Sebhan'ı Bağdat Büyükelçisi olarak atamasıyla yeniden başlamıştı.