RİYAD (AA) - Suudi Arabistan'da bir kişi, sosyal medya üzerinden "devlete hakaret ettiği ve terör suçlamasıyla tutuklananlara destek verdiği" gerekçesiyle 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Suudi Arabistan'da yayımlanan Okaz gazetesinin haberine göre, Özel Yetkili Ceza Mahkemesi, sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla "devlet aleyhinde kamuoyunu etki altında bırakacak şekilde yönetime hakaret, ülkenin egemenliğiyle ilgili bazı kararları eleştirme ve terörle mücadele ile ulusal güvenlik konusunda suçlu bulunan kişilere destek verme" gerekçesiyle bir vatandaş hakkında 6 yıl hapis cezasına hükmetti.

Bahsi geçen kişinin aynı zamanda "Suudi Arabistan Şura rejimini kötülemek ve Yemen'deki Husilere karşı savaşa ilişkin fitne yaymak"la da suçlandığı belirtildi.

İsmi açıklanmayan vatandaşın sosyal medya hesabının kapanması, elindeki telefona el konulması ve yurt dışına çıkış yasağı kararları veren mahkeme, söz konusu kişi hakkında ayrıca hapis cezasını tamamladıktan sonra 6 yıl boyunca sosyal medyada hesap açma veya yazmaya yasak getirdi.

Öte yandan karara temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.