Plaka satın almak, geçmişten günümüze en sık tercih edilen yatırım kaynaklarından biridir. Kişilerin gelirlerinin bir kısmını bu kaynağa yatırma nedeni ise oldukça avantajlı olmasıdır. Uygun fiyat seçenekleriyle sunulan taksi plakası, isteğe bağlı olarak kiralama şeklinde de alınabilir. Bu noktada yatırım yapacağınız bedel büyük önem taşır.

Örneğin, taksi plakası kiralama için ayrılan bütçe ile satın alımlara ayrılacak olan bütçe farklıdır. Kiralamalar daha düşük maliyetler ile yapılırken satın alımlarda fiyatlandırmalar artmaktadır.

Taksi Plakası Satın Almak için Gerekenler

Kriterlerinizi ve yatırım tutarını belirledikten sonra kolay bir şekilde plaka satın alabilirsiniz. Bu süreçte ilk olarak yapılması gereken belgelerin yetkili kurumlara ibrazıdır. Aşamalar ise sırasıyla şu şekildedir:

  • Sürücü belgesi beyanı
  • Kimlik
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Belediyeden ruhsat
  • Vergi levhası
  • Noter satış sureti ya da referansı
  • Tescil belgesi
  • Taksiye ait şase numarası

Belgeleri, ilgili devlet kurumlarına teslim ettikten sonra başvuru süreciniz başlar ve belirli bir süre sonunda plakayı adınıza tahsis ettirebilirsiniz.

Ticari Plaka Nedir?

Taksi plakaları arasında ticari plaka alternatifleri de bulunur. Bu plakalar diğerlerine göre daha farklı bir fiyatlandırmaya sahiptir. Fakat fiyatlandırmalarından önce ne amaç ile kullanıldığına değinmek gerekir.

Ticari taksi plakası alan bir kişinin, taksi durağı işletme yetkisi de bulunur. Bu sayede plaka üzerinden gelir elde edilir. Ticari bir plaka satın alan kişiler, bunlar üzerinden kazanç elde edeceği için vergilendirmeleri de farklı olacaktır. Dolayısıyla taksi plaka alımı yapmadan önce ticari bir kazanç amacınız varsa ilgili kurumlarda bu detayı belirtmelisiniz.

Ticari plaka alımlarında istenen belgeler de diğerlerine göre farklıdır. Böylelikle ilerleyen aşamalarda problem yaşamamak adına kullanım şekli devlet dairelerine bildirilmelidir. Siz de ticari ve bireysel plaka alım satım süreçlerinizde Kale Taksi firmasından destek alabilir ve sorularınızı iletişim kanalları üzerinden iletebilirsiniz.

Taksi Plakası Fiyatları

Taksilerin plaka alım bedelleri her yıl değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla taksi plakası fiyatları için net bir rakam vermek doğru olmayacaktır. Fakat detaylar incelendiğinde görüleceği üzere ticari ve bireysel plaka alımları üzerinde ücretlendirmeler farklıdır.

Sahip olduğunuz plakadan kazanç oranlarınıza göre fiyatlar değişir. Yukarıda bahsi geçtiği üzere ticari taksi plakası üzerinden elde edeceğiniz kazançlar, bu plakaların kiralama ve satış oranlarını belirler. Örneğin aylık 15.000 TL ile 5.000 TL kazanç elde edeceğiniz plakaların satış bedelleri arasında bazı farklar mevcuttur.

Yüksek gelir kazandırabilecek kapasiteye sahip araç plakalarının maliyetleri daha yüksektir. Fakat bu oranlar pek çok farklı kritere göre değişiklik göstermekte ve net bir rakam söylenememektedir. Konu ile ilgili en sağlıklı bilgilere bizimle iletişime geçerek sahip olabilir ve kazançlı bir yatırım yapabilirsiniz.

Tüm bu detayların yanı sıra taksi plaka fiyatları satılık, sahibinden ve kiralık olarak da değişiklik gösterir. Satın alma yahut kiralama süreçlerinizde tüm detayları öğrenebilmek ve sağlıklı bir hizmet alabilmek adına Kale Taksi firması ile iletişime geçebilirsiniz. Alanında uzman personel ekibiyile yapacağınız görüşmeler sonucunda doğru fiyat bilgisine ulaşabilirsiniz.