EDİRNE (AA) - Edirne'deki Eski Cami'nin yağmur zincirlerinde akan suların donmasıyla oluşan buz kütleleri, itfaiye ekiplerince kontrollü olarak kırıldı.

Caminin yağmur oluğundaki zincirde ayazla donan kar suları, buz kütlesine dönüştü. Vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekibi geldi.

Polis ekipleri, 8 metreyi bulan buz kütlelerinin tehlike oluşturmaması amacıyla yolu trafiğe kaparak, güvenlik önlemi aldı. Edirne Belediyesi İtfaiye ekipleri de buz kütlelerini kontrollü şekilde kırdı. Ayrıca Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekipleri de hazır bulundu.

- "Genellikle çatılarda buz sarkıtları oluşuyor"

Edirne Belediyesi İtfaiye Çavuşu Lütfü Kırdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saçaktan sarkan buzu tehlike oluşturduğu için kırdıklarını söyledi.

Buzu, caminin önündeki kaldırımı kullanan vatandaşların üzerine düşmemesi için kırdıklarını anlatan Kırdar, "Karların erimesi ile caminin çatısında oluşan buz kütlelerinin insanların üzerine düşmemesi için zincir takılmış. Bu zincirden sarkan buzu kırdık." dedi.

Vatandaşlardan Saim Gül de havaların birkaç gündür soğuk ve kar yağışlı olduğunu söyledi. Soğuk ve kar yağışlı havalarda genellikle çatılarda buz sarkıtlarının oluştuğunu ifade eden Gül, saçak altlarından geçerken dikkatli olduklarını anlattı.

Gül, itfaiye ekiplerinin buz sarkıtları için önlem almasının güzel bir çalışma olduğunu ifade etti.

İstanbul'dan Edirne'ye gezmeye gelen Fethiye Mirasoğlu ise İstanbul'da da soğuk ve karlı havanın bir süre etkili olduğunu ancak karı Edirne'de gördüğünü belirtti.

Edirne'de güneş çıktığını ve buzların erimeye başladığını dile getiren Mirasoğlu, vatandaşların kış aylarında saçak altlarından yürürken dikkatli olması gerektiğini kaydetti.