Didim Kuşadası'na 160 km. İzmir'den yola çıkıldığında Söke'den yaklaşık 33 km. sonra Didim tabelasından sapılarak ilçeye ulaşılıyor. Didim'de 55 km.'lik sahili, sığ denizi ve ince kumuyla görenleri büyülüyor. Koy, su sporları için elverişli.

Didim otelleri farklı konaklama seçenekleriyle konuklarını ağırlıyor. Didim otel seçenekleri arasında her bütçeye uygun çözümler bulunuyor. Butik, apart, pansiyon ve lüks oteller Didim otelleri arasında yerini alıyor.

Didyma, Miletos'un 20 km. güneyinde Akbük körfezinde yer alıyor. Bir zamanlar Miletos'tan başlayan ve iki yanı heykellerle süslenmiş görkemli yol birkaç kilometre sonra Kehanet Tanrısı Apollon'un kutsal alanı Didyma'ya ulaşıyordu. Burada başlangıçta kutsal kabul edilen bir su ve ağaç varken zamanla görkemli tapınak alanına dönüştü. Bir bilicilik merkezi olan Didyma'nın her zaman kadın olan kahinine danışan ünlüler arasında Lydia Kralı Kroisos da vardı. Bugün kalıntılarını gördüğümüz tapınak Pers saldırısından sonraya, Hellenistik döneme aittir. Bu büyük ve bitmemiş tapınak arkeologlar için yalnızca mimari üslubu ile değil aynı zamanda duvarlarındaki çizimlerle de ilgi çekicidir. Doğru bir ışıkta oldukça zor görülebilen bu çizimler Didyma Tapınağı'nın planlıdır ve antikçağdan günümüze gelen en eski plan çizimleridir.

Miletos, Söke ilçesinin Balat Köyü yakınlarında yer alıyor. Latmos Körfezi kıyısında bir liman kentiydi Miletos. Büyük Menderes Nehri'nin getirdiği alüvyonlar körfezi doldurduğundan, antik kent bugün kıyıdan oldukça içeride.