Tavsiyelist.com sitesinin deneyimli ekibi kripto para yatırımcılarına yardımcı olacak tavsiye listesini yayınladı.

- Güvenilir kripto para sitesi seçin

Coin dünyasına giren herkesin ilk yapacağı işlem bir borsa seçmektir. Bu borsada bütün alışveriş işlemleri yapılır. Paranızı ilk olarak buraya aktarırsınız. Bu yüzden borsanın güvenilir bir şirket tarafından işletiliyor olması en önemli faktör.

Hangi kripto borsasıyla ilerleyeceğinizi bilmiyorsanız https://tavsiyelist.com/guvenilir-kripto-para-siteleri/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

- PUMP gruplarından uzak durun

Özellikle sosyal medyada sıkça karşılaşılan PUMP gruplarından uzak durun. Birçok grupta bazı coinler için anlık talep oluşturularak fiyatın artması sağlanıyor. Bu sayede yatırımcılar fiyat tepeye ulaştığında satış yaparak kar elde etmeye çalışıyor. Ancak satışlar başladığında coinin de fiyatı düşüyor ve satışı yapamayan yatırımcılar aniden çok yüklü zararla karşılaşıyor.

Bu riski hiçbir iyi kripto para yatırımcısı almaz. PUMP organizasyonunu yapan kişilerin güvenirliği de meçhuldür. Bu yüzden doğru kripto para seçimini yaparken titiz olmakta fayda var.

- Doğru kripto parayı seçin

Yatırım yapacağınız kripto paranın doğru yatırım olduğuna emin olmak için coinin teknolojisine, yapılan anlaşmalarına, sponsorlarına ve arkasında kim olduğuna hakim olmak gerek.

Bunların hepsini coinin resmi sitesinden veya forumlardaki üreticilerin konuşmalarından öğrenebilirsiniz. Gelecekteki teknolojilere yatırım yapan coinler genellikle doğru yatırımlardır.

- Soğuk cüzdan kullanın

Her ne kadar güvenilir kripto para borsasıyla işlem yapmaya başlasanız da, her firmanın başına çeşitli durumlar gelebilir. Bütün birikiminizi bu firmanın verilerinin arasında tutmak yerine soğuk cüzdanda tutmak sizi güvence altına alır.

Uzun süre cebinizde tutmaya karar verdiğiniz kripto paraları, borsalardan soğuk cüzdanlara taşıyarak saklamalısınız. Böylece düşük olan risk seviyenizi sıfıra kadar indirebilirsiniz.

- Kaldıraçlı işlemlere girmeden önce iki kere düşünün.

Kaldıraçlı işlemler, genellikle kısa yoldan yüksek miktarda para kazanmak isteyenlerin vakit harcadığı özelliklerdir. Özellikle Binance kaldıraçlı işlemler kullanıcılar tarafından sıkça tercih ediliyor.

Burada yapılacak 2x, 3x, 5x, 10x gibi işlemler çok kazandıracak gibi gözükse de, bir anda varlığınızın kaybolmasına sebep olabilir. Bu tarz bir risk almak yerine, daha garanti ve geleceği parlak coinler ile ilerlemek doğru olacaktır.

- Metaverse dünyasına ayak uydurun

Metaverse ve NFT dünyası ile ortaya çıkan projelerin önümüzdeki yıllarda büyük dijital devrim olarak adlandırılması bekleniyor. Bu dünyada erkenden yer almak, birçok yatırımcıya göre kazanç kaynağı olacak. Bu yeni teknolojileri takip etmek ve doğru adımlar atmak, ekonomistler tarafından önerilmektedir.

Uzun yıllar kripto para yatırımıyla ilgilenen Tavsiyelist ekibi, 5 maddeyle dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı.

Bu içerikte paylaşılan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Kullanıcıları bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.