BİLECİK (AA) - TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, "Biz CHP grubu olarak 132 milletvekiliyle gerek Genel Kurulda gerek genel merkezimiz düzeyinde vatandaşlarımızla birebir temas ediyoruz ama bunun yeterli olmadığını gözlemliyorum." dedi.

Tüzün, partisinin Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gündeminin, il kongrelerinin gündemini de belirlediğini söyledi.

Ülkenin önemli günlerden geçtiğini belirten Tüzün, "2019 seçimleri sonrası tek adam zihniyetinin neler yapabileceğinin, Türkiye'de demokrasiyi, parlamenter sistemi, insan haklarını yok edecek bir anlayışın ayak seslerinin hissedildiği günlerden geçiyoruz." görüşünü savundu.

Tüzün, vatandaşlarla temasın önemine değinerek, şöyle devam etti:

"Biz CHP grubu olarak 132 milletvekiliyle gerek Genel Kurulda gerek genel merkezimiz düzeyinde vatandaşlarımızla birebir temas ediyoruz ama bunun yeterli olmadığını gözlemliyorum. Her bir üyemizin en az bir milletvekili kadar, il başkanı, ilçe başkanı kadar, Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zor günleri ve dikta rejimi adı altında olarak adlandırabileceğimiz tek adam rejiminin ne olduğunu hepimizin anlatması gerekiyor."

Çok çalışmaları gerektiğini dile getiren Tüzün, herkese tarihi sorumluluk düştüğünü söyledi.

"Şubat ayında büyük kurultayımızı gerçekleştireceğiz." diyen Tüzün, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Yeni seçilecek genel başkanımız ve parti üyelerimizle en kısa zamanda sahada olacağız. Bilecik olarak olarak bunu başarıyoruz, başarıyoruz da. Bu, tabii ki yeterli değil, bunu ülke genelinde sandığa yansıtmamız lazım. Ben siyasi hayatım boyunca seçim sonuçlarına hiç bakmadım ancak sizler söylerseniz bakarım. Referandum sonuçlarına ise tek tek baktım. Gittiğim 52 köyün 48 tanesinde 'Hayır' çıkmış. Demek ki biz öncelikle inanmışız.

Her türlü baskı ve tehdide rağmen 'Hayır' oyunu yüksek çıkartmış bir kentin insanlarıyız. O yüzden kendiniz ile ne kadar övünseniz azdır."