İSTANBUL (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) keseceği kurbanlarla Ugandalı 100 bin aileye kurban eti dağıtacak.

Vakfa bağlı 28 kişilik bir ekip, 20 bin bağışçının kurbanını Uganda'da keserek dağıtmak için Atatürk Havalimanı'ndan yola çıktı.

Uçuş öncesi AA muhabirine açıklama yapan TDV Yönetim Hizmetleri Müdürü Nurettin Uzuner, bu yıl düzenledikleri "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" temalı kampanya kapsamında, kurban bağışlarının bir kısmını Uganda'da keseceklerini söyledi.

Uzuner, yurt içinde 280 bin, yurt dışında ise toplam 145 ülkede 450'ye yakın bölgede kurban kesimi yapmayı planladıklarını anlatarak, kurban kesilecek ülkelerden birinin de Uganda olduğunu ifade etti.

Kendilerine emanet edilen kurban bağışlarının dini kural ve esaslara göre Uganda'da kesimini yaparak dağıtacaklarını vurgulayan Uzuner, "Bu yolculuğumuzda 20 bin vatandaşımızın kurbanını kesmeyi planlıyoruz. Kurbanda Uganda'da 500 bin kişiye ulaşmayı düşünüyoruz yani 100 bin aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı'na teslim edebilirler. Gelir dağılımı bakımından Uganda, Afrika'nın en fakir ülkelerinden bir tanesi. Öyle ki insanlar yılda bir defa et yeme fırsatı bulabilmektedir. Ayrıca yapılan bu faaliyet, misyonerliğin panzehiri olarak da görülebilir. Büyük teveccüh görüyoruz. Oraya gittiğimizde 'İşte Türkler yine geldi. Bizi yalnız bırakmadılar.' şeklinde sözler duyuyoruz." diye konuştu.