TEKİRDAĞ (AA)- Türkiye'nin farklı kentlerinden tekneleriyle Tekirdağ'a gelen balıkçılar 2 gündür devam eden lodos nedeniyle denize açılamadı.

Marmara Denizi'nde etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları, balıkçıları da etkiledi. Ordu, Giresun gibi farklı illerden avcılık yapmak için Tekirdağ'a gelen balıkçılar, denize açılamayınca limanda ağlarını onardı.

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetli lodos nedeniyle denize açılamayan balıkçıların 2 gündür limanda demirlediklerini söyledi. Denizin şu anda tehlikeli olduğunu ifade eden Pehlivanoğlu, "Marmara'da çok şiddetli lodos var. 2 gündür balıkçılar limanda ağ onarımı yapıyor. Böyle havalarda da balıkçılar eksiklerini giderip gemilerin arızalarını gideriyor. Balıkçılar denize açılmak için havaların sakinleşmesini bekleyecek." dedi.

Ordulu balıkçı Mahmut Akgül de denize açılamadıkları için mesailerine ağ onararak devam ettiklerini anlattı.

Sezona Silivri'de başladıklarını aktaran Akgül, "Daha sonra orada balık azalınca avlanmaya Tekirdağ tarafına geldik. 2 aydır burada avlanmaya devam ediyoruz. Balık akımına doğru biz de ava çıkıyoruz. Marmara'da şiddetli lodos olduğu için gemileri limana bağladık. Bu esnada da gemilerimizin eksiklerini gideriyoruz, ağlarımızı onarıyoruz." diye konuştu.