Özellikle günümüz gençliğinin teknolojinin içinde doğmuş olduğunu göz önünde bulundurarak bu durumu göz önüne getirmemiz gerektiğini söylemek lazım. Ünlü bir Youtube fenomeninin teknoloji konusundaki düşüncelerine yer verdik bu haberimizde.

izmir otomatik kepenk

Ben kendimi orta nesil olarak görüyorum. Şahsen benim babam veya annemin tuşlu telefonlardan dokunmatik, akıllı telefonlara geçişleri baya bir zorlu oldu. Hala da tam olarak kullanabildikleri söylenemez. Oysaki yeni nesil çocuklara baktığımızda 3, 4 yaşındaki çocukların bile tabiri caizse telefonun ağzından çıkıp burnundan giriyor oldukları gerçeği var.

Teknolojiyi sonradan elde eden yetişkin bir insan kullanmakta zorlanıyor. Teknolojinin içinde doğmuş henüz konuşmaya yeni yeni başlayan çocuklar çok basit bir şekilde kullanabiliyor.

Bunun sebebini hiç düşündünüz mü?

Sebebi ceplerimizdeki o mobil teknoloji dediğimiz akıllı cihazların en aptal insanların kullanabileceği şekilde tasarlanıyor olması. Evet doğru okudunuz zeki insanlara göre değil, en aptal insanlara göre tasarlanıyor. Bu sebepten dolayı özellikle çocuklarımızın bu cihazların mantığını anlaması ve onları kullanmaları çok kolay bir hal alıyor. Yanlış anlaşılmak istemem. Belirtmeliyim ki bu çocuklarımızın aptal olduğu anlamına gelmiyor. Hepimiz doğustan zeki doğarız. Zeka konusuyla alakası olmayan bir durum bu. Üretici firmalar cihazların tasarım mantığını en basite indirgedikleri için böylesi bir söylem kullanılıyor.

izmir fotoselli kapı

Mobil teknoloji hayatımızın her anına girmiş durumda. Şuan ben telefonsuz yaşayabilirim diyen insan sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Belki o kadar bile Çıkmayabilir. Bu denli bağlanmış olduğumuz bu teknolojinin zaman ilerledikçe bizi daha da içine çekeceğini söylesem. Kullandığımız bir çok eşyanın, otomobillerimizin, evdeki araç ve gereçlerimizin özellikle 5G’nin gelmesiyle bu mobil teknolojilere entegre edileceğine dair bir çok proje var. Bu konuda hayal kuran, projeler ortaya koyan, gerçekleştirmek için gecesini gündüzüne karıştıran bir sürü firma, bir sürü insan var.

Bu çalışmaların meyvelerini görebilir miyiz bilinmez ama bahsedilen her şeyin zamanla gerçekleştirilecek olduğuna inanıyorum.