İZMİR (AA) - İzmir İnsani Yardım Derneği (İZYAD) ve Memur-Sen öncülüğünde temin edilen 3 tır insani yardım malzemesi, Zeytin Dalı Harekatı ile terörden arındırılan bölgede yaşayanlara gönderildi.

Gaziemir Gülhane Camisi'nde cuma namazı sonrası düzenlenen uğurlama töreninde konuşan İZYAD Başkanı Rasim Çalar, Suriye'nin Afrin bölgesinde TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarınca terörden temizlenen bölgelerde yaşayan halka yardım için düzenledikleri kampanyaya İzmirlilerin büyük destek verdiğini söyledi.

Bu kampanya kapsamında toplanan muhtelif gıda ve giyim malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını aktaran Çalar, "Bu tırlarda 25 ton un, 26 ton bulgur, 2 bin 207'şer çocuk montu ve botu, 20 bin bayan giysisi, 480 çocuk eşofman takımı, 400 çift ayakkabı, şeker yağ, salça gibi muhtelif gıda malzemeleri ile bin 200 adet alışveriş kartı bulunmaktadır." dedi.

- "Yanı başımızdaki yangına duyarsız kalamazdık"

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Ali Musa Bina da törende yaptığı konuşmada, yardımlaşma ve dayanışmanın Türk milletinin önemli hasletlerinden biri olduğunu ifade etti.

Devletin bütün kurumlarının milletiyle bütünleşerek hareket ettiğini belirten Bina, şöyle konuştu:

"Yaşadığımız olaylarla birlikte aleme nizam verme ülkümüzü hatırladık. Yanı başımızda Ortadoğu'da çıkan yangına duyarsız kalmadık. Ortadoğu'daki bu yeni oluşumlara sessiz kalamazdık. Başkomutanımızın önderliğinde milli birlik ve beraberlik içinde hemen altımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna, yeniden çizilmeye çalışılan haritalara bir dur deme vaktinin geldiğini irademizle ortaya koyduk. Burada da Mehmetçiğimizin kahramanca mücadele verdiği Afrin'e dua etmek, onlara binlerce selam göndermek ve aynı zamanda terörden mağdur olan bölgelerde köyleri teröristlerden temizlenince geri dönen halka destek olmak üzere 2 haftalık bir çalışmayla bu tırları doldurduk."

Hazırlanan tırlar, Gaziemir İlçe Müftüsü Ekrem Saylam'ın ettiği duanın ardından uğurlandı.