ANKARA (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili, "Yargı sürecinin daha da hızlı bir şekilde sonuçlanmasını ve hain teröristlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını, millet vicdanının da bunları görmesini istiyoruz. Uluslararası platformda da FETÖ terör örgütleri ve diğer örgütlerle yürütülen çalışmaları Hak-İş olarak sonuna kadar destekliyoruz." dedi.

Arslan, Ankara 15 Temmuz Platformunca Hak-İş Genel Merkezi'nde düzenlenen "15 Temmuz Anma Hazırlık Toplantısı"nda, 15 Temmuz şehitlerine Allah'tan rahmet, gazilerine de geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

"15 Temmuz'u unutmayacağız ve unutturmayacağız" sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Arslan, hain darbe girişimi sırasında Hak-İş'e üye dört kişinin şehit olduğunu, yüze yakın kişinin de yaralandığını söyledi.

Darbenin başarısız olmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, sivil toplum örgütlerine, sendikalara ve tüm vatandaşlara teşekkürlerini sunan Arslan, şunları kaydetti:

"Halen bu terör örgütünün her gün yeni unsurları karşımıza çıkıyor. Halen bunların içeride bağlantıları ve aktif olarak çalıştığı görülüyor. O nedenle 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı devletin başlattığı ve yürüttüğü operasyonları destekliyoruz. Yargı sürecinin daha da hızlı bir şekilde sonuçlanmasını ve hain teröristlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını, millet vicdanının da bunları görmesini istiyoruz. Uluslararası platformda da FETÖ terör örgütleri ve diğer örgütlerle yürütülen çalışmaları Hak-İş olarak sonuna kadar destekliyoruz. FETÖ'nün özellikle bütün dünyadaki unsurlarıyla daha sonuç almaya yönelik mücadele edilmesini ve bu yapının dünyada da ciddi bir şekilde tasfiye edilmesi konusunda çaba sarf edilmesini istiyoruz. Örgüt halen içeride ve dışarıda varlığını sürdürüyor. Asla ve asla bu mücadeleyi bırakmamak, mücadeleyi bırakmadan öneminin altını çizerek bunlara karşı mücadelemizin sürdürülmeliyiz."

- "Hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz"

Devam eden darbe girişimi davalarında şehit aileleri ve gazilerin asla yalnız bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokrasinin olmadığı yerde ekmek de yok, aş da yok. Onun için demokrasimize sahip çıkmak, milli irademize sahip çıkmak, milletin bekasına sahip çıkmak ekmeğimize, aşımıza, çevremize, ailemize sahip çıkmakla eş olarak görüyoruz. Biz 15 Temmuz'u bir daha yaşanmaması gereken ama 15 Temmuz'dan da hepimizin çok fazla ders çıkarması gereken bir hain darbe girişimi olarak anıyoruz. Bu darbe girişimine bulaşan bütün faillerin içeride ve dışarıda yakalanarak bir an evvel en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bu cezalandırmalar yapılırken hem Türkiye'nin hem devletimizin hem uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde kalarak, hukukun üstünlüğü prensibinden yola çıkarak adil bir yargılamaya gölge düşürmeden bu hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz."

Arslan, 13 Temmuz Cuma günü Sincan Ağır Ceza Mahkemesi önünde yapılacak anma programına tüm vatandaşları davet etti.

- "Sinsi hareketler hiçbir zaman bize zarar veremeyecek

Ankara 15 Temmuz Platformu Başkanı Mustafa Kır da, platformun Sincan Ağır Ceza Mahkemesi duruşması salonu ağır ceza yerleşkesi önünde nöbet tutarak şehit ailelerini ve gazileri yalnız bırakmadığını söyledi.

Hak-İş'in, platformun en büyük üyesi ve destekçilerinden biri olduğunu vurgulayan Kır, şunları kaydetti:

"Bütün farklılıklarımıza rağmen, biz birlikte kucaklaşmayı, yürümeyi ve birlikte hareket etmeyi şiar edinirsek inşallah içeride ve dışarıda FETÖ gibi sinsi hareketler hiçbir zaman bize zarar veremeyecek ve yıldırmayacaktır. Onun için Ankara 15 Temmuz Platformu'nu bir araya getirirken hiçbir siyasi farklılık düşünmeden, vatan sevgisini, bayrak sevgisini, millet sevgisini kendisine şiar edinen bütün siyasi toplulukları davet ettik ve bu büyük görevi yapmaya devam ediyoruz. Çalışmalarımız hakkında bilgi vermek, desteklerini almak için Hak-İş Konfederasyonumuzda bir araya geldik."