VAN (AA) - Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, terörle mücadeleye ilişkin, "2017 çok başarılı geçti ve huzur tekrar bu dağlarda, mahallelerde, ilçelerde hakim kılındı. Huzur olunca huzurun üzerine birçok şey de inşa edildi. O eski terörle, ölümlerle anılan Van gitti, yerine huzur, güven geldi." dedi.

Vali Zorluoğlu, Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı'yı makamında ziyaret etti.

Daha sonra muhtarlarla Atatürk Ortaokulu'nun konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Zorluoğlu, sorunları hızlı bir şekilde çözmek için ilçeye tüm kurum müdürleriyle geldiğini söyledi.

Türkiye'nin son yıllarda artık kendi bağımsız politikalarını uygulamaya başladığını ve zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Zorluoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye geçmiş yıllardaki 'ABD, Avrupa ne diyecek' gibi yaklaşımdan artık kendi çıkarları için kendi memleketi ve milletinin menfaati için kararlar alıp bu kararları uygulayacak güce çok şükür kavuştu. Bugün de biliyorsunuz Afrin'de terörle mücadele devam ediyor. Biz o bölgede kalmak veya o bölgeyi işgal etmek için gitmedik. Bunu en yetkili ağızdan Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da açıkladılar. Biz dışarıdan ülkemize gelebilecek saldırıları, terör tehditlerini ortadan tamamen kaldırmak için oradayız ve bu sağlandıktan sonra güvenlik güçlerimiz geri dönecek. Orayı gerçek sahiplerine, Afrinlilere teslim edeceğiz."

- "Huzur yeniden hakim kılındı"

Zorluoğlu, terörle mücadelede geçen yıl Van'da çok önemli çalışmalar yürüttüklerini ve bu operasyonların bir bölümünün de Gürpınar'da gerçekleştirildiğini anımsattı.

Zorluoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"2017 çok başarılı geçti ve huzur tekrar bu dağlarda, mahallelerde, ilçelerde hakim kılındı. Huzur olunca huzurun üzerine birçok şey de inşa edildi. O eski terörle, ölümlerle anılan Van gitti, yerine huzur, güven geldi. Vatandaşlarımız gece geç saatlere kadar sokaklarda aileleriyle, çocuklarıyla gezip eğleniyorlar. Van Gölü'nün kenarındaki tesisler, koylar, parklarla doldu. Esnafımızın yüzü güldü. Sadece geçen yıl 500 bin turist Van'ı ziyaret etti. Kamu yatırımları göz kamaştırıyor. Sadece valilik değil, belediyeler olarak da uzun yıllardır ihmal edilmiş, yapılmamış birçok belediye hizmetini gerçekleştirdik. İnşallah 2018'de de çok önemli belediye hizmetleri hem Gürpınar'da hem Van'da tamamlanacak."

Ardından esnafla bir araya gelen Zorluoğlu, Gürpınar İlçe Jandarma Komutanlığınca şehitler için Merkez Camisi'nde okutulan mevlit programına katıldı. Burada Cengiz Taş isimli asker, "Şehitler Ölmez" ilahisini ve "Ey Şehit Oğlu Şehit İsteme Benden Makber" şiirini okudu.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas da tüm şehitler için dua etti.

Namaz sonrası halka askerlerce lokma ikram edildi.

Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler, ilçedeki komando taburunda Mehmetçik ile öğle yemeği yedi.

Gürpınar Aile Destek Merkezi (GÜRADEM), Engelsiz Yaşam Merkezi, Uluğ Bey Çocuk Akademisi, Şehit Kaymakam M. Fatih Safitürk Ferdi Sporlar Merkezi'nin açılışını gerçekleştiren ve İlçe Emniyet Amirliğini ziyaret eden Zorluoğlu ilçeden ayrıldı.

Programa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Görentaş, Karayolları Van 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, kamu kurumlarının idarecileri ile temsilcileri de katıldı.