ADEN (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Yemen'in Aden, Lahic, Ebyen, Dali ve Taiz vilayetlerinde 15 bin kişiye iftar yemeği verecek.

Yemen'deki ihtiyaç sahiplerine yardımlarını sürdüren TİKA, Aden'in Mualla ilçesi ana caddesinde kurduğu ramazan sofrasında kentin birçok kesiminden bin 500 Yemenliye iftar verdi.

TİKA Yemen Koordinatörü Abdullah Sarı AA muhabirine yaptığı açıklamada, TİKA'nın Yemen'in Aden, Lahic, Ebyen, Dali ve Taiz vilayetlerinde toplam 15 bin kişiye iftar yemeği vereceğini söyledi.

Sarı, bu yılki iftar programlarına şehir merkezlerinden uzak bölge ve köylerde başladıklarını belirterek bu bölgelerde hayat şartlarının daha zor olduğunu bu nedenle çalışmalarının Aden'den itibaren Lahic vilayetinin çeşitli bölgeleri ile köylerine ve Taiz'in batısındaki Bab el-Mendeb'e kadar uzanacağını vurguladı.

Günlük 500 iftar paketinin planlanan bölge ve özelikle Aden-Bab el-Mendeb hattı üzerinde yoldan geçenlere dağıtıldığını söyleyen Sarı, 3 yıldan fazla bir süredir savaş yaşanan Yemen'de insani durumun oldukça ağırlaştığını, kırsal bölgelerde ise bu durumun gün geçtikçe daha da zorlaştığını dile getirdi.