ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) koordinatörlüğünde düzenlenen "2018 Tecrübe Paylaşım Programı" kapsamında, Fas'a gelen gönüllü öğrenciler, çok sayıda hastaya sağlık taraması yaptı.

TİKA'nın koordinasyonunda düzenlenen program kapsamında, Fas'ta bulunan tıp fakültesi gönüllü öğrencilerden oluşan 16 kişilik ekip, sağlık taraması kapsamında diyabet kontrolü, tansiyon ölçümü ve diş muayenesi gerçekleştirdi.

Başkanlık, sağlık taramasında, 5 bin hasta için kullanılmak üzere dezenfektan, steril bez, steril muhafaza poşetleri, eldiven, pamuk, tansiyon ve şeker ölçüm cihazları gibi çeşitli sağlık malzemeleri hibe etti.

TİKA'nın tedarik ettiği sağlık ve hijyen malzemelerini kullanan gönüllü öğrenciler, hafta sonuna kadar devam etmesi planlanan sağlık taramalarında 5 bin hastaya ulaşmayı hedefliyor.

- Tecrübe Paylaşım Programı nedir?

Türkiye'deki farklı üniversitelerde eğitim alan öğrencilerin, Afrika, Asya, Balkanlar ve Ortadoğu gibi TİKA'nın faaliyet coğrafyasında yer alan ülkelerdeki gençlerle etkileşimini ve karşılıklı tecrübe paylaşımını kapsayan program, öğrencilerin ülkeler arasında "dostluk köprüleri" kurmasını amaçlıyor.

"2018 Tecrübe Paylaşım Programı" ile 8 Eylül'e kadar 30 ülkeye gidecek yaklaşık 500 öğrenci, bu ülkelerde Türkiye ve Türk sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını yerinde inceleyerek 100'e yakın proje ve faaliyete katılacak.

TİKA'nın programı vesilesiyle üniversite öğrencileri, Nijer, Arnavutluk, Bosna Hersek, Burkina Faso, Cezayir, Cibuti, Çad, Fas, Gana, Gürcistan, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kolombiya, Lübnan, Makedonya, Mozambik, Namibya, Özbekistan, Romanya, Senegal, Sırbistan, Somali, Sudan, Tanzanya, Tunus, Ürdün, Moldova ve Güney Afrika'yı ziyaret edecek.

TİKA organizatörlüğünde, geçen yıl ilki gerçekleştirilen programa, 45 ilden katılan 220 öğrenci 19 ülkeyi ziyaret etmiş ve gittikleri ülkelerde 28 proje gerçekleştirmişti.