HARTUM (AA) - Sudan'ın yeni Ankara Büyükelçisi Yusuf el-Kordofani, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) Sudan'daki restorasyon çalışmalarının Türkiye'nin ikili ilişkiler düzeyinde kültürel ve tarihi mirasa verdiği önemin göstergesi olduğunu söyledi.

Kordofani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TİKA'nın Sudan'ın doğusundaki Suakin şehrinde bazı Osmanlı eserlerini restore ettiğini belirtti.

Kuzey Darfur eyaletine bağlı El-Faşir'de bulunan Sultan Ali Dinar'ın müze olarak kullanılan sarayının da onarımının devam ettiğini dile getiren Kordofani, "Restorasyon çalışmaları, Türkiye'nin ikili ilişkiler düzeyinde kültürel ve tarihi mirasa da önem verdiğini gösteriyor. İki ülke arasındaki ilişkiler, ekonomi ve ticaret ile sınırlı değil. Eğitim, kültür ve sağlık yönleri de bulunuyor." dedi.

Yeni görevini teslim almak üzere gelecek hafta Ankara'ya gideceğini belirten Kordofani, gerçek bir ortaklık inşa etmek adına ilişkileri her alanda güçlendirmek istediklerini aktardı.

Kordofani, karşılıklı fayda kapsamında Türkiye'nin Sudanlı daha çok öğrenciye burs verebileceğini, Sudan'ın da Türk öğrencilere Arapça ve çeşitli Afrika dillerini öğretebileceğini kaydetti.