DÜZCE (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Zeytin Dalı Harekatı başladığından bu yana bazı kesimlerin "barış" nutukları attığını belirterek, "Ortalıkta 'barış' nutukları atanlar, ABD'nin bölgedeki teröristlere gönderdiği 5 bin tır silah için neden suskun kaldılar? Bu tırların içinde buketler dolusu çiçek yoktu, sandıklar dolusu silah vardı. Bu silahlara seslerini çıkarmayanların, bugün konuşmaya hakları yoktur." dedi.

Partisinin Düzce İl Yönetim Kurulu toplantısına katılan Bakan Özlü, toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın, 38 gündür devam ettiğini ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 38 gündür adeta kahramanlık destanı yazarak Afrin’e doğru ilerlediğini söyledi.

TSK'nın bölgedeki ilerleyişinin, Türkiye'yi tehdit eden terör unsurlarının tamamen temizlenene kadar devam edeceğini vurgulayan Özlü, "Türkiye'nin bu haklı ve meşru davadan geriye dönüşü söz konusu değildir. Başladığımız işi yarım bırakmamızı kimse bizden istemesin." diye konuştu.

Söz konusu harekat başladığında bazı kesimlerin "barış" nutukları attığını anlatan Özlü, şöyle konuştu:

"Ortalıkta 'barış' nutukları atanlar, ABD'nin bölgedeki teröristlere gönderdiği 5 bin tır silah için neden suskun kaldılar? Bu tırların içinde buketler dolusu çiçek yoktu, sandıklar dolusu silah vardı. Bu silahlara seslerini çıkarmayanların, bugün konuşmaya hakları yoktur. Bu silahların barış için kullanılacağını söyleyenler, bizi ahmak mı sanıyorlar? Türkiye’nin, bu hain çeteye ve onun işbirlikçilerine karşı operasyon yaparken, kimseden izin almasına lüzum yoktur. Zeytin Dalı Harekatı'nın arkasında, ciddi bir devlet aklı, ciddi bir strateji ve topyekun bir millet desteği vardır."

- "Yapacaklarımız daha bitmedi"

Afrin harekatının Ortadoğu coğrafyasında yaşayan herkesin selameti için düzenlenen bir harekat olduğunun altını çizen Özlü, şunları kaydetti:

"Sınırlarımızın dibinde bir garnizon devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz. 16 yıldır sürdürdüğümüz kutlu yürüyüşümüzün en önemli virajlarından birini dönmek üzereyiz.16 yıldır adım adım yürüyüp, ilmek ilmek ördüğümüz bir yapı var. O yapı, güçlü Türkiye'dir. AK Parti'nin yürüyüşü, Güçlü Türkiye hayali ile yola çıkanların yürüyüşüdür. Yola çıktığımız ilk günden itibaren bu yürüyüşe kesintisiz devam ettik. Çünkü Türkiye ile ilgili hayallerimiz vardı. Onları gerçekleştirmek için durmadan, dinlenmeden, yılmadan çalışmamız, ara vermememiz gerekiyordu. Şükür ki çok büyük bir mesafe kat ettik. İktidarımız süresince pek çok ilk gerçekleştirdik, yapılamaz denen şeyleri yaptık. Ama yapacaklarımız daha bitmedi. Bundan sonra da aynı kararlılık, aynı heyecan, aynı coşku ile yola devam etmemiz gerekiyor."

-"Yürüyüşümüzü kesintiye uğratmayacağız"

AK Parti olarak Türkiye'de büyük bir coşku ile gerçekleştirdikleri kongrelerin, heyecanlarını tazelediğini anlatan Özlü, sözlerini şöyle tamamladı:

"2019 için hazırlanıyoruz. Devletimizin ve milletimizin her zamankinden daha fazla saldırıya uğramasının sebebi, Güçlü Türkiye yürüyüşündeki kararlılığımızdır. Şekli her zaman farklı olsa da defalarca önümüze çıkmalarının sebebi, bu yürüyüşü kesintiye uğratma hevesidir. Biliyorlar ki AK Parti demek, Türkiye demektir. AK Parti demek Güçlü Türkiye demektir. AK Parti'siz bir Türkiye için, ellerinden geleni arkalarına koymamaları bu yüzdendir. İşte 2019 seçimleri, AK Parti'siz bir Türkiye düşü ile yanıp tutuşanların her şeyi yapacakları bir seçim olacak. O yüzden AK Parti'nin her bir ferdine, bu süreçte büyük görevler düşüyor. Meydanı onlara bırakmayacağız, yürüyüşümüzü kesintiye uğratmayacağız. Yılmadan, yorulmadan çalışacağız ve 2019 seçimlerinde, zafer zincirimize en görkemli halkayı takacağız. Çünkü 2019 seçimleri, bu ülkenin adaleti ve kalkınması için çıktığımız yolda, atacağımız en önemli adımlardan biri olacak."

Bakan Özlü, açıklamanın ardından basına kapalı şekilde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.