Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasından:

TMMOB HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI LİSANSLI HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ VE BÜROLARI TESCİL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 5/8/2015 tarihli ve 29436 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ve Büroları Tescil Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.

“e) LİHKAB Yönetmeliği: 25/9/2021 tarihli ve 31609 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmeliği,”

“h) OBS: Oda Bilgi Sistemini,”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 6- (1) LİHKAB yetki alanı içerisinde LİHKAB hizmetlerini yapmak üzere LİHKAB’ın tescil edilmesinde ve yıllık onaylarının yapılmasında aşağıdaki belgeler istenir:

a) Tescil edilmesinde;

1) Başvuru formu.

2) Lisans belgesi örneği.

3) Yemin tutanağının örneği.

4) İşyerinde bulundurulması zorunlu asgarî personel ve donanım listesi.

5) Tescil işleminin yapılacağı yıl içerisinde alınmış vergi mükellefi olduğuna dair belge.

6) 1 adet vesikalık fotoğraf (Son altı ay içinde çekilmiş).

7) Tescil ücreti (İlk açılış).

b) Tescilin yenilenmesinde;

1) LİHKAB tescilinde değişiklik olmadığına dair taahhütname.

2) Yıllık onay ücreti.

3) Tescil yenileme işleminin yapılacağı yıl içerisinde alınmış vergi mükellefi olduğuna dair belge.

(2) Tescil işlemleri için istenen belgelerin aslı sunulur. Belgenin suret veya fotokopisi Oda Birimlerince onaylanır. Yenileme işlemleri OBS üzerinden de yapılabilir.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 9- (1) Lisanslı HKM ile iş sahibi arasında LİHKAB Yönetmeliğinin 34 üncü maddesinde düzenlenen Tip Sözleşme doldurularak iş sahibiyle karşılıklı imzalanır. Sözleşmenin aslı LİHKAB’da arşivlenir. EK-1 Form’da tanımlanan iş listesi doldurularak aylık olarak ve izleyen ayın ilk haftasında sorumlu Oda birimlerine verilir veya OBS’ye yüklenir.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Buna ilişkin idari yaptırım ve cezalar ilgili kurumların sorumluluğundadır.”

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “, LİHKAB Yönetmeliğinin 49 uncu maddesinde düzenlenen Tip Sözleşme kullanılıp, kullanılmadığına ve tip sözleşmede belirtilen hizmet bedelinin ücret tarifesine uygunluğuna” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “15/6/2013” ibaresi “25/9/2021” şeklinde ve “28678” ibaresi “31609” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Onur kırıcı ve mesleği kötüye kullanma gibi durumu saptanan, mesleki faaliyet denetimini yaptırmayan, EK-1 Form iş listesini her ay düzenli olarak ilgili Oda Birimlerine teslim etmeyen ya da OBS’ye dijital ortamda yüklemeyen, tescile esas koşullarda meydana gelen değişiklikleri otuz gün içinde HKMO’ya bildirmeyen veya HKMO ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmeyen LİHKAB’lar savunmaları alındıktan sonra gerektiği hâllerde HKMO Yönetim Kurulu tarafından Onur Kuruluna sevk edilir.”

MADDE 8- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9- Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu yürütür.